целулит причини

Най-често срещани причини за появата на целулит при жените

Често срещаните причини за появата на целулит може да се окажат в основата на справянето с него, особено за жените. Той е виден и характерен предимно за хората с наднормено тегло и при водене на нездравословен начин на живот, включващ вредни навици. Интересното обаче е, че не подминава и хората с перфектна фигура, слабите жени и спортисти. Това означава, че съществуват и други фактори, отговорни за целулита. Тъй като все по-често състоянието се възприема не само като козметичен проблем, но и здравословен, е необходимо да се обърне и специално внимание на проблема. За това статията ще разкрие и причините за целулит и има ли решение за овладяването му.

Хормоните – основна причина за целулит при жените

Това вероятно е една от причините, която най-добре обяснява защо целулитът е по-видим при жените, отколкото при мъжете. При силният пол, мазнините най-много се натрупват в областта на корема, но съединителната тъкан под кожата е с по-плътен слой, а дермата е много по-здрава. Това се дължи на по-голямото количество тестостерон, което се синтезира в тялото на мъжа, а той от своя страна насърчава производството на протеин, отговорен за по-добрите качества на съединителна тъкан.

При жените е обратно, в техния организъм се произвежда много повече естроген, който има функция да стимулира складиране на мазнини. С по-дебел слой мазнина под кожата и по-слаба мрежа от фиброзна тъкан, която да я държи, целулита изглежда в пъти по-видим.

Генетични фактори – има ли връзка с често срещаните причини за поява на целулит?

Целулитът не е наследствен, сам по себе си, но всички предразполагащи фактори за появата му се предават по генетичен път. Например, разпределението на подкожните мазнини, еластичността на кожата, скоростта на метаболизма, типа мускулатура, задържането на вода и др. Доказано, жените с по-мъжка конструкция, по-атлетични тела и по-стегната кожа страдат по-рядко от целулит, за разлика от тези с женствени форми, слаба мускулатура и тънка кожа.

Нездравословно хранене – честа причина за целулит при жените

Тук не говорим само за честата консумация на така наречения „джънк фууд“, но и нередовното хранене и спазването на неподходящи диети. Известно е, че наситените транс-мазнини затрудняват кръвообращението, тъй като се отлагат в кръвоносните съдове. Поради тази причина много процеси в тялото не се извършват правилно, в това число и топенето на мазнини. Стриктните диети пък не изгарят пропорционално мастните натрупвания и често влошават нещата и дори могат да направят целулита по-видим. Най-важно е тялото да е здраво, всички системи в него да работят в синхрон, което ще ви помогне да изглеждате добре както отвътре, така и с подобрен външен вид. Така, че е необходимо здравословното, редовно хранене да се превърне във ваш приоритет.

Липса на физическа активност – водеща причина за по-видим целулит

Тук никой не говори за прекарване на часове във фитнеса, но липсата на каквато и да било физическа активност е причина за много здравословни проблеми в това число и целулита. Така се забавя кръвообращението, натрупва се вода, която трудно се изхвърля от организма, забавя се метаболизма и се намалява еластичността на съединителната тъкан. Затова и двигателната активност е изключителна важна за подобряване на процесите в тялото, за поддържане на здравословно тегло и за борбата с целулит.

Помощ от природата за справяне с причините отговорни за появата на целулит, естествено и безопасно

За да се справите с така нежеланата и честа причина за ниско самочувствие портокалова кожа, спокойно може да се доверите на Целулес / Celuless®. Това е иновативно средство със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Действието на продукта е съсредоточено върху борбата с целулита отвътре навън, като подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Съдейства за извеждане на течности и токсини от тялото и оказва положително въздействие върху синтеза на колаген. Иновативната растителна капсула под формата на микропелети, осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Потърсете го в аптеките или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни промоции.

Сподели: