Жени с целулит

Жени с целулит – проблем във всяка възраст

Темата „жени с целулит“ е актуална за всяка една от нас.

По принцип се смята, че 95% от дамите се сдобиват с „портокалова кожа“ в даден момент от живота си. Само 5% са щастливките, които успяват да преборят проблема.
В следващите редове ще научим повече за този враг на красотата от д-р Исаскун Асторека. Тя е специалистка по естетична медицина в дерматологична клиника „Педро Хаен Груп“ в Мадрид.

Жени с целулит – говори експертът

Целулитът е състояние, което се характеризира с намалена еластичност и здравина на съединителнотъканните влакна между мастните клетки. Видимият резултат от това е неравен грапав релеф на кожата основно в областта на бедрата, ханша, задните части и/или корема. Проблемът е генетично обусловен и е тясно свързан с основния женски хормон естроген. Оплакването е съпроводено от забавена микроциркулация, локализиран кожен оток, нарушен дренаж на засегнатите тъкани и увеличена фиброзна тъкан“. За това информира д-р Асторека.

Тя обръща специално внимание на факта, че расата също е от значение за появата на целулит при жените. В този ред на мисли проблемът е по-често срещан при чернокожите и белите жени и значително по-рядко при азиатките. Като провокиращи фактори специалистката посочва неправилното хранене, стреса, приема на определени лекарства, злоупотреба с цигари и алкохол, заседнал начин на живот.

Формата на тялото също е от значение за появата на „портокалова кожа“

„Жените с широк ханш и тесен кръст са в по-висок риск от целулит от останалите. Най-малко предразположени са дамите с момчешко телосложение – тесен ханш и широк гръб“, пояснява д-р Асторека.

Специалистката е категорична, че няма конкретна възраст, на която се развива целулитът. „Състоянието може да засегне жените по всяко време. Все пак трябва да се има предвид, че има периоди, които благоприятстват появата на проблема. Такива са пубертетът, бременността и менопаузата (критическата възраст)“, казва експертката. По думите ѝ обаче място за притеснение няма, защото има ефикасни начини за видимо изглаждане релефа на кожата.

Работеща комбинация за жени с целулит

За справяне с портокаловата кожа специалистите горещо препоръчват прием на природния продукт Целулес / Celuless®.
Това е иновативна комбинация от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина под формата на микропелети за добра микроциркулация и гладка кожа. Съставките са комбинирани така че да влияят благоприятно на микроциркулацията и трофиката на кожата. А също така на лимфния дренаж на подкожната мастна тъкан и на кожната еластичност и структура.

Сподели: