намаляване на целулита

Кратко ръководство за намаляване на целулита по естествен начин

Съществуват различни практики за намаляване на целулита, някои които се извършват от специалисти, а други можете да направите сами. При повече от 85% от жените се наблюдава целулит на различни места по тялото. Той се развива независимо от възрастта и теглото, често се наблюдава и при по-слаби дами, и момичета в пубертета. Въпреки че премахването на целулита може да се окаже непосилна задача, някои продукти и промени в начина на живот могат да помогнат за намаляване на появата му. Прочетете статията и разберете кои са те.

Хидратиране на тялото води до намаляване на целулита

Всеизвестен факт е, че клетките на кожата, както и останалите клетки в тялото се нуждаят от вода, за да функционират. Американският съвет по упражненията отбелязва, че дехидратацията води до неприятната „портокалова кожа“. Всеки човек, има различни нужди от хидратация, в зависимост от състоянието в което се намира. Общите препоръки следват правилото, че хората трябва да приемат около 2,7 литра вода всеки ден, включително и вода от храни.

Поддържане на здравословно тегло и спазване на хранителен режим за намаляване на целулита

Според Американската академия по дерматология наличието на повече мастна тъкан в тялото увеличава вероятността от поява на целулит. Освен това излишното тегло може да го направи и по-виден на кожата. За намаляване на целулита е необходимо постепенно и бавно отслабване с подходящ хранителен режим.

Направено проучване през 2017 година доказва, че приема на храни с високо съдържание на мазнини, сол и въглехидрати допринасят съществено за появата на целулит. Това е така, защото се увеличава възпалението, задържа се вода и се разгражда колагена по-бързо. Изследването отбелязва още, че някои хранителни вещества могат да помогнат за намаляване на неприятните трапчинки по кожата. Такива са: витамини A, C и E; цинк; полифеноли, терпеноиди и силиций, намиращи се в плодовете и зеленчуците.

Редовни физически упражнения – ефективен метод за намаляване на целулита

Най-добрият начин за справяне с целулита е да се увеличи физическата активност, така че тялото да изгаря, а не да съхранява излишните мазнини. Аеробните упражнения – джогинг, ходене, плуване и колоездене подобряват кръвообращението. А силовите – клякане, напади и преси за крака тонизират мускулите.

Масаж за подобряване състоянието на кожата и намаляване на целулита

Някои устройства осигуряват дълбок масаж на тъканите, подобряват микроциркулацията и осигуряват добър лимфен дренаж на тялото. Някои изследвания сочат, че механичният дренаж (смята се за форма на масаж), може да намали и много напредналия тип целулит за 2 седмици. Лесно достъпни устройства за извършване на масаж са: сухи четки, механични масажори и дунапренови ролки. Последните могат да помогнат за разграждане на колагеновите сраствания и разхлабване на стегнатата съединителна тъкан.

Природно средство с доказан ефект за намаляване на целулита, естествено и безопасно

Целулес / Celuless® е натурален продукт със специално подбрана в състава си комбинация от витамин C (L-аскорбинова к-на) и биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони). Приемът му въздейства положително върху микроциркулацията и трофиката на кожата. Благодарение на неговото действие се извеждат токсините от организма и се осъществява борба с целулита отвътре навън. Иновативната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети осигурява по-добра ефективност, поносимост и контролирано освобождаване на активните съставки. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът е безопасен за продължителна употреба и има висок профил на безопасност.

Можете да го намерите в аптеките или да го закупите онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни промоции.

Сподели: