Целулит при слаби жени

Целулит при слаби жени – реален проблем

Оказва се, че появата на целулит при слаби жени не е феномен, а напълно реален и много по-разпространен проблем, отколкото предполагаме. Портокаловата кожа обикновено се свързва с натрупването на излишни мазнини в проблемните зони. Но освен килограмите, има редица фактори, които са предпоставка за развитие на целулит дори при дамите в перфектна форма. В следващите редове споделяме повече за тях и за решенията срещу така разпространеното несъвършенство.

Причини за целулит при слаби жени

Според дерматолозите водещата причина за появата на целулит при жените, независимо от фигурата им, е генетичната предразположеност. Самият факт, че 90% от пълнолетните жени се сблъскват с портокаловата кожа, е достатъчен, за да си направим извода, че целулитът няма толкова общо с килограмите, колкото предполагаме. Да, вярно е, че наднорменото тегло също е предпоставка поради натрупването на излишна мастна тъкан. Но не бива да забравяме ролята на хормоните, възрастта, заседналия начин на живот и вредните навици като тютюнопушене.

От казаното дотук става ясно, че целулитът е многофакторен проблем и науката все още няма напълно точен отговор защо се появява. Но пък това, което със сигурност знам, е как се образува портокаловата кожа. Може да обобщим, че до появата на целулит се стига при нарастване на мастните клетки (липоцити) в проблемните зони, съпроводено от фиброза на съединителната тъкан и нарушена микроциркулация.

Как да се справим с целулита?

Най-добрия подход за премахване на целулита е успоредното прилагане на няколко стратегии. Диетолозите съветват да обърнем специално внимание на диетата в борбата с портокаловата кожа. И тук не става въпрос само колко калории приемаме, а и какви хранителни вещества доставяме на организма. Важно е да уточним за по-слабите дами, че не е достатъчно само да хапваме малки порции, за да се сбогуваме с целулита. Експертите препоръчват т.нар. „чисто хранене“, което изключва консумацията на преработени храни, рафинирани въглехидрати и газирани или подсладени напитки. Също така е много важно да приемате достатъчно вода – поне 1,5-2 литра на ден. Следващата стъпка за премахване на целулита е да се поизпотите в залата. Силовите тренировки значително подобряват вида на портокаловата кожа и се препоръчват горещо на слабите дами с целулит.

Иновативно решение за борба с целулита

Специалистите горещо препоръчват на дамите с целулит прием на Целулес / Celuless® – иновативно решение за гладка кожа. Продуктът е рационална комбинация от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина под формата на микропелети гладка кожа. Съставките са съчетани така че да влияят благоприятно на микроциркулацията и трофиката на кожата. А също така на лимфния дренаж на подкожната мастна тъкан и на кожната еластичност и структура.

Сподели: