видове целулит

Видове целулит – как да ги разпознаете?

Всички знаем какво представлява, но знаете ли, че има няколко видове целулит? В тази статия ще откриете какви са те, как да ги разпознаете и решенията за тяхното отстраняване. В зависимост от типа целулит е добре да следвате различни препоръки.

Първият от видовете целулит – мастен (адипозен)

Този тип целулит се дължи основно на недобри хранителни навици, липса на физическа активност и натрупване на повече мазнини. Той е и най-често срещан. Ако имате мастен целулит, кожата ви трябва да е мека на допир и не трябва да ви боли, когато я щипнете.

Адипозният целулит се дължи главно на небалансирана диета, съдържаща високо съдържание на захари и мазнини. А, в комбинация от липсата на двигателна активност, нещата се влошават. Консумирането на повече мазнини от необходимото, кара мастните клетки да растат и да се размножават. В резултат на това – механизмът на тялото за загуба на мазнини вече започва да не функционира нормално. Следва натрупване на мастна тъкан, недобра циркулация за изхвърляне на токсините, водеща до блокирането им в клетките. След, което – кожата придобива именно този неравен вид.

Воден целулит

Този тип е от видовете целулит при слаби жени и е много често срещан. Да, не се учудвайте! Слабите хора също могат да имат тези така „любими“ трапчинки на всички ни.

Водният целулит се дължи основно на липсата на физическа активност и лоша венозна, както и лимфна циркулация, водещи до задържане на вода. Всъщност, натрупването на вода причинява подуване на тъканите и притискане на кръвоносните, и лимфните съдове. Всичко това прави тялото все по-малко способно да елиминира течностите, които след това се натрупват още повече под кожата. След подуването на тъканта, кожата придобива неравно излъчване, известно на всички ни като “портокалова кожа”. Друг отличителен белег на водния целулит е, че е болезнен при щипане. Също така, най-често появата му се позиционира в областта на ръцете, бедрата, прасците и глезените, придружено с усещане за тежест и подуване.

Един от най-упоритите видове целулит – твърд (фиброзен)

Това е най-упоритият целулит от всички, защото той е “вграден” в тъканите и остава там доста дълго време. И въпреки това знайте, че борбата с всеки целулит не е лека, но няма време за отказване!

Всъщност, този тип от видовете целулит се дължи на колагенови влакна, развили се около стари и вече утвърдили се в тялото ви мастни клетки. Този тип целулит е свързан най-вече с липса на физическа активност, но и с наследствена предразположеност. Естествено, може и да се дължи на диета с високо съдържание на захари в нея. За съжаление, както казахме по-рано, това е най-трудният целулит за премахване, но ако имате желание, съчетано с правилната диета, физическа активност и продукт – вие ще се справите! Ако кожата ви е чувствителна и болезнена при леко пощипване, това е защото имате този тип целулит. Най-често, фиброзният целулит се настанява в областта на бедрата и коленете.

Един продукт срещу различните видове целулит

Целулес / Celuless® е ефективен помощник за справянето в борбата с целулита. Той съдържа невероятна комбинация от биофлавоноиди, проантоцианидин и L-аскорбинова киселина под формата на микропелети, подобряващи микроциркулацията на най-високо ниво. Гладката кожа е постижима! Вече може да го откриете в аптечната мрежа и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: