целулит по бедрата

Как да премахнем неприятният целулит по бедрата в няколко лесни стъпки?

Целулит по бедрата е проблем, с който се сблъскват голяма част от жените и за който често се търси универсално решение. За съжаление обаче портокаловата кожа зависи от много фактори и е необходимо комплексно лечение. Все пак включването на балансирано хранене, редовна физическа активност и някои домашни хитринки със сигурност ще повлияят на трапчинките. Това се оказва изключително полезно през зимния период, когато кожата е по-светла, движението е по-ограничено, а целулита по-видим. Затова и в статията сме подготвили няколко лесни стъпки за редуциране на целулита, особено по бедрата.

Полезни храни за премахване на целулит по бедрата

Всеки вече е наясно, че балансираното хранене и консумиране на полезни храни, помага за поддържане на доброто здраве на човек. Но знаете ли, че някои от тях са изключително ефективни и за намаляване на целулита. Например пълнозърнестите храни са най-добрия приятел на жената в борбата с портокаловата кожа. Това е така, защото те са богати на фибри, витамини и антиоксиданти. Редовният прием на такъв тип храни помагат на тялото да премахне токсините като същевременно намаляват излишните мазнини още преди да са се превърнали в целулит. Освен това благодарение на тях, организмът остава по-дълго време заситен, което пък от своя страна намалява честотата на храненията през деня.

Редовна физическа активност – средство против целулит по бедрата

Редовните упражнения са полезни във всеки един аспект за поддържане на тялото „във форма“. От 25 до 45 минути физическа активност три пъти седмично е напълно достатъчна за стягане на бедрата, раздвижване на лимфата и премахване на целулита. Има някои упражнения, които са по-подходящи в този случай – акваспининга е едно от тях. Това представлява въртене на педали върху статично колело във водата. По този начин се изгарят двойно повече калории е сравнение с класическото каране на колело, подобрява се кръвообращението и се отводняват тъканите. Така бързо и лесно се редуцира целулита по бедрата. Освен това е напълно подходящ спорт за всички възрасти, тъй като ставите не се натоварват допълнително. Друга двигателна активност, която не изисква специална екипировка или хабене на излишно време в пътуване е ходенето пеша. Да, необходими са ви само удобни обувки и време – за 1 час ходене се изгарят около 400 калории, оформят се бедрата и се заглажда кожата, като се премахва портокаловата кожа.

Люти чушки за редуциране на неприятния целулит по бедрата

Да, това може да не е по вкуса на всеки, но всъщност е с големи ползи за премахване на целулита по бедрата. Това се дължи на съдържащите се в лютите чушки капсаицин и рутин. Те са едни от най-мощните антиоксиданти, които се справят успешно със свободните радикали, подпомагат регенерирането на клетките, възстановяват и изглаждат кожата, премахвайки целулитните депа. Освен това доказано забързват метаболизма с 25%, което помага за по-бързото изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването на подкожна мастна тъкан и целулит. На пазара има и много продукти, като антицелулитни кремове и гелове с такъв състав.

За по-бърз и ефективен начин за премахване на целулит по бедрата може да се добави и природен продукт

Целулес / Celuless® е иновативен продукт, който успешно се бори с неприятния целулит при жените, в това число и по бедрата. Уникалната комбинация от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина, които влизат в състава му оказват положително действие върху микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това те подпомагат лимфния дренаж, стимулират синтеза на колаген и извеждат течностите и токсините от тялото. Натуралната комбинация се предлага под формата на микропелети за по-бързо действие и оптимално усвояване.

Потърсете го в аптеките в страната или поръчайте онлайн за по голяма удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: