премахване на целулита

Топ храни, които помагат за премахване на целулита!

Има много храни, които повишават хидратацията, стимулират производството на колаген и изхвърлят токсините, като помагат за премахване на целулита. Освен за редуциране на портокаловата кожа, от която страдат повече от 80% от жените, ще се спомогне и за намаляване на излишните килограми. А изгарянето на мазнините води до изглаждане на кожата в проблемните зони. За да не се чувствате неудобно в „кожата си“, започнете да се грижите за тялото си първо отвътре, а то ще ви се отблагодари по-късно с по-малко целулит. Продължете да четете статията и разберете кои храни ще ви помогнат с борбата срещу неприятните трапчинки по кожата.

Цитрусовите плодове действат в посока за премахване на целулита

Портокали, лимони, грейпфрут – тези храни са богати на антиоксиданти и са изключително ефикасни в борбата за премахване на целулита. Консумацията им противодейства на свободните радикали и премахва токсините от тялото. А освен това те са богати на витамин C, който стимулира производството на колаген. Той отговаря за еластичността на кожата и гладкият й вид. Съответно и до по-малко целулит на проблемните места при жената. От цитрусовите плодове първенец е грейпфрута. В него се съдържа антиоксидантът ликопен. Той спомага за подобряване на кръвообращението и изравняване на портокаловата кожа, и освен това коригира клетъчния дисбаланс, водещ до целулит.

Сьомга и риба тон – успешни в борбата за премахване на целулита

Тези риби съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалението, поддържайки кожата здрава и еластична. Освен това те работят усилено за стимулиране на кръвообращението, укрепване на лимфната система и поддържане на кожата хидратирана. Най-добре е да бъдат сготвени на пара, за да се запазят полезните им хранителни вещества, в това число и полезните мазнини за премахване на целулита.

Пълнозърнести храни и ленено семе – здравословни храни за всеки, който иска да премахне неприятния целулит

Пълнозърнестите храни са с високо съдържание на фибри. Те помагат на тялото бързо да премахне токсините. Същевременно се намаляват излишните мазнини в проблемните области на жената, преди да са се превърнали в целулит. Освен това, храните богати на фибри, засищат организма за по-дълго време и това намалява честотата на храненията през деня.

Според едно направено проучване се установява, че естрогенът играе важна роля в развитието на целулит. Затова и консумирането на ленено семе е идеално средство в борбата с целулита. Това е така, защото в него се съдържат лигнани – фитоестрогени, които балансират нивата на женския полов хормон. Освен това лененото семе е най-добрият вегетариански източник на омега-3 мастни киселини и затова е подходящо за всички.

За по-бърз и мощен ефект за премахване на целулита може да се добави и изцяло натурален продукт

Целулес / Celuless® е иновативен природен продукт, който успешно се справя с неприятната за жените портокалова кожа. Формулата съдържа проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина в оптимално високи дози. Приемът му оказва положително въздействие върху микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това подпомага лимфния дренаж, като съдейства на циркулацията на лимфата и извеждането на течностите и токсините от тялото. Продуктът допринася за добра еластичност на кожата, като подпомага синтеза на колаген. Уникалната фармацевтична форма на капсулите – микропелети, осигурява по-добра ефективност, безопасност и усвояване. За оптимален ефект се препоръчва продължителна употреба по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни промоции.

Сподели: