храни и напитки против целулит

Храни и напитки против целулит – кои са най-ефективни?

Съществуват храни и напитки против целулит, които спомагат за редуциране на портокаловата кожа и за сваляне на излишните килограми. Затова и в следващите редове ще споделим кои от тях ще ви помогнат да изваете мечтаната фигура, без неприятните трапчинки по нея.

Храни и напитки против целулит, които водят до положителен резултат

Като за начало ще започнем от това, че грижата за кожата и избавяне от неприятния целулит е комплексна задача. Необходими са различни стъпки за справяне с проблема отвътре навън и затова някои храни и напитки спомагат за подобряване вида на проблемните зони. Ето кои може спокойно да прибавите към менюто си.

Хидратиращи плодове и зеленчуци

Вероятно ще си зададете въпроса – защо точно хидратиращи и кои са те? Отговора е много лесен. Хидратацията е ключова в борбата с целулита, тъй като помага за поддържане еластичността на кожата и изхвърля токсините. Последните са една от предпоставките за образуване на неприятните трапчинки. Затова и хидратиращи плодове и зеленчуци като краставици, диня и портокали са отличен избор за целта.

Краставиците са особено полезни поради високото си съдържание на вода и наличието на силициев диоксид – съединение, което насърчава производството на колаген и еластичността на кожата. Динята от друга страна е с високо съдържание на антиоксиданти като ликопен, което помага за подобряване текстурата на кожата и намаляване на възпалението. Портокалите и другите цитрусови плодове са пълни с витамин С, който е от решаващо значение за синтеза на колаген и цялостното здраве на кожата. А всички сме наясно, че колкото повече здрави колагенови влакна има в тялото, с толкова по-малко целулит ще се сблъскваме.

Постни протеини против целулит

Постните протеини като пилешко, пуешко, риба и растителни източници като боб и леща, са от съществено значение за изграждане и възстановяване на мускулната тъкан. Повишената мускулна маса може да помогне за намаляване появата на целулит, като осигури по-гладка повърхност под кожата. В рибата, особено мазната като сьомга и скумрия се съдържат и омега-3 мастни киселини. Тези здравословни мазнини имат противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят здравето на кожата и да намалят появата на трапчинки по нея. Омега-3 също поддържат здравословен кръвен поток, което е важно за предотвратяване натрупването на токсини и мастни депа, които допринасят за портокаловата кожа. Включването на разнообразие от постни протеини във вашата диета гарантира, че тялото ви има необходимите градивни елементи за поддържане на стегната и тонизирана кожа.

Зелен чай – чудодейна напитка против целулит

Като част от стратегията за най-ефективни храни и напитки против целулит, зеленият чай оглавява класацията. Това е така, защото в него се крие високо съдържание на антиоксиданта катехин. Той спомага за засилване на метаболизма, насърчавайки загубата на мазнини, което може да намали основните мастни натрупвания, които допринасят за целулита. Освен това зеленият чай подобрява кръвообращението, като помага за предотвратяване натрупването на токсини и течности, които могат да направят целулита по-забележим. Стремете се да пиете две до три чаши зелен чай дневно като допълнение към вашия антицелулитен режим, за оптимални ползи.

Природен лек като допълнение към ефективните храни и напитки против целулит

Нашият екип ви дава решение в лицето на Целулес / Celuless®, който е натурален продукт включващ в себе си комбинация от витамин C (L-аскорбинова киселина) и биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Приемът на този продукт действа положително върху трофиката на кожата и подобрява микроциркулацията. Със своето действие, той извежда токсините лесно от организма и се бори с целулита отвътре. Формата му е иновативна, а именно – растителни капсули под формата на микропелети, осигуряващи по-добра ефективност и поносимост. Дозира се лесно – до 3 пъти дневно по 1 капсула след храна. Продуктът е напълно безопасен.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и да го закупите онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: