естествени начини за намаляване на целулита

Естествени начини за намаляване на целулита – насладете се на резултата

Съществуват ли естествени начини за намаляване на целулита или трябва да се подлагаме на различни по вид процедури? Това е въпрос, който касае 90% от дамите в световен мащаб. Точно толкова широкоразпространен проблем е това. Краткият отговор на този въпрос според нас е „Да“. А по-дългият, с готова, изготвена стратегия може да откриете по-надолу в статията.

Балансирана диета – един от основните естествени начини за намаляване на целулита

Всички сме наясно, че за поддържане на здравословен начин на живот, загуба на килограми и намаляване на целулита е необходима най-вече качествена, балансирана диета. Включването на храни, богати на антиоксиданти, като горски и цитрусови плодове, и листни зеленчуци например помага за подобряване здравето на кожата. Така ефективно организма се бори със свободните радикали и се насърчава производството на колаген. От друга страна, храни с високо съдържание на фибри и зеленчуци, играят важна роля за доброто храносмилане и помагат за изхвърляне на токсините, които са една от основните причини за поява на целулит. Освен това добрата хидратация чрез пиене на много вода помага за поддържане на еластичността на кожата и намаляване на появата на целулит.

Редовни упражнения като естествени начини за намаляване на целулита

Редовната физическа активност е един от най-ефективните природни начини за намаляване на целулита. Упражненията, които се фокусират върху тонизиране и укрепване на мускулите, особено на бедрата и задните части, могат да помогнат за намаляване появата на неприятните трапчинки по кожата. Сърдечно-съдовите упражнения, като бягане, колоездене и плуване, подобряват кръвообращението и помагат за изгарянето на излишните мазнини. И не на последно място силови активности като клякания, напади и повдигане на краката могат да стегнат кожата и мускулите, правейки целулита по-малко забележим.

Естествени локални лечения за намаляване на целулита

Някои естествени локални лечения могат да бъдат много ефективни за намаляване на целулита. Известно е, че кремовете и ексфолиантите на базата на кофеин подобряват притока на кръв и временно стягат кожата. Сухото четкане, друг популярен метод, включва използване на четка с естествен косъм за масажиране на кожата с кръгови движения. Извършва се отдолу нагоре като помага за ексфолиране на мъртвите кожни клетки, подобряване лимфния дренаж и стимулиране притока на кръв. А като резултат може да очаквате редуциране на целулита с течение на времето.

Използване на ябълков оцет – един от изненадващите естествени начини за намаляване на целулита

Ябълковият оцет е продукт, който се свързва с редица ползи за здравето и добрия външен вид. Но вероятно малцина знаят и за положителното му влияние локално прилаган за редуциране на целулита. В него се съдържат богата гама от важни минерали като калций, магнезий и калий, които спомагат за насърчаване на кръвообращението и лимфния дренаж около предразположените към целулит зони като бедрата и ханша. Може да изпробвате натуралното средство у дома, като за целта трябва да смесите ябълковия оцет с вода в съотношение 1:2. Нанесете с масажиращи движения в проблемните зони. Тази смес прави чудеса с кожата като подобрява снабдяването с кислород и стимулира производството на колаген.

Допълнително природно средство с невероятен ефект за намаляване на целулита

Освен горепосочените естествени начини за намаляване на целулита на помощ идва и Целулес / Celuless®. Това е изцяло природен продукт, в състава на който влизат биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, както и проантоцианидин, и L-аскорбинова киселина. L-аскорбиновата киселина е един от множеството антиоксиданти, които се борят успешно със свободните радикали и освен това тя насърчава производството на колаген и протеини – едни от отговорниците за здрави тъкани. Биофлавоноидите от своя страна правят капилярите по-здрави, кожата по-еластична като по този начин се намалява вероятността от образуване на повече целулит. Приеман редовно, продуктът съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Не се колебайте, потърсете продукта в аптеките в страната или за по-голямо удобство поръчайте още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: