срещу целулит по краката

Срещу целулит по краката – ефективни решения

Мечтата на всяка жена е мощно „оръжие“ срещу целулит по краката. Това е постижимо, само че с подходяща стратегия, която да се превърне в ежедневна рутина. Обикновено засегнатите части от портокаловата кожа са бедрата – предната и задната част, дупето и корема. Тъй като процентът на дамите страдащи от проблема е голям, в световен мащаб около 87%, целта на днешната статия е да предложи универсално ръководство срещу целулит по краката.

Загуба на тегло срещу целулит по краката

Човек с всякакво тегло може да се окаже в капана на целулита. Все пак обаче, повечето мастна тъкан в тялото увеличава риска от появата му. Освен това според Американската академия по дерматология излишните килограми могат да направят по видима портокаловата кожа. Затова и препоръките срещу целулит по краката са за постепенно и здравословно отслабване, без резки промени в теглото. Това е така, защото бързата загуба на килограми прави кожата опусната, а трапчинките по-видими. Най-доброто решение в този случай е комбинацията от балансирана диета и редовни упражнения. Старайте се да се храните с пълнозърнести храни, богати на фибри, витамини и антиоксиданти. Благодарение на тях тялото изхвърля натрупаните токсини и същевременно се намаляват и натрупаните мазнини още преди да се превърнали в целулит. Що се отнася до упражненията, най-добрите срещу целулит по краката са колоездене, бягане, ходене и всякакви водни спортове. Опитайте се да ги правите поне 3 пъти седмично за 25-45 минути.

Сухо четкане срещу целулит по краката

Сухото четкане е един от естествените методи за справяне с целулита в домашни условия. Ефикасността му се дължи на това, че по време на процедурата се подобрява кръвообращението в тялото и се стимулира лимфния дренаж. Това от своя страна оказва положителен ефект върху еластичността на кожата и видимо редуцира неприятните трапчинки. За целта ви е необходима четка, по възможност с естествен косъм. Сухото четкане винаги се извършва от краката, през тялото, към раменете в посока нагоре. Може да го правите всеки ден по 5 до 10 минути.

Масаж срещу целулит по краката

Масажът вкъщи както и от специалист се оказва ефективен в борбата срещу целулит по краката. На първо място той подобрява дренажа на лимфата, която пренася отпадъчни продукти далеч от тъканите и обратно в кръвния поток. Освен това дълбокотъканният масаж подпомага разграждането на колагеновите сраствания и разхлабването на стегнатата съединителна тъкан. А така по-лесно се премахва и портокаловата кожа. Може да си закупите и устройства, които осигуряват това – механични масажори, дунапренови ролки и др.

Ексфолиране с кафе срещу целулит по краката

Редовният пилинг с кафе е един от най-ефективните и напълно натурални начини за справяне с целулита в домашни условия. Когато се използва върху засегнатите зони от тялото, ексфолиантът от смляно кафе свежда целулита до минимум по два начина.

  • Спомага за стимулиране на естествения лимфен дренаж
  • Кофеинът в кафето свива мастните клетки, прави кожата по стегната, а целулита по-малко забележим

Без целулит по краката благодарение на натурален продукт с доказано качество

Целулес / Celuless® е иновативен продукт, който успешно се бори с неприятния целулит при жените, в това число и по краката. Ефектът му се дължи на уникалната комбинация от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина, които влизат в състава му. Активните съставки оказват положително действие върху микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това те подпомагат лимфния дренаж, стимулират синтеза на колаген и извеждат течностите и токсините от тялото. Натуралната комбинация се предлага под формата на микропелети за гладка кожа с по-бързо действие и оптимално усвояване.

Не се колебайте, потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има актуални и атрактивни промоции.

Сподели: