редуциране на целулита

Редуциране на целулита – стъпка по стъпка за дълготраен ефект

За качествено редуциране на целулита е необходима стратегия от няколко лесни стъпки, които ще допринесат за по-дълготраен ефект. Обикновено неприятните трапчинки се появяват по корема, бедрата и задните части. Новите световни тенденции, които налагат позитивно отношение към тялото, все повече помагат на всички нас да възприемаме целулита по-нормално. И все пак обаче, може да редуцираме появата му напълно естествено. Вижте как.

Преосмисляне начина на хранене – първа стъпка за редуциране на целулита

Слабото тяло не е гаранция за липса на целулит, но според Американската академия по дерматология наличието на мастна тъкан в тялото увеличава вероятността за появата му. Консумацията на някои храни, които са с високо съдържание на мазнини, сол и въглехидрати могат съществено да допринесат за възпалението, задържането на вода в тялото и разграждане на колагена. А това са предпоставки за поява на портокаловата кожа. Правилното хранене е помощно средство не само за редуциране на целулита, то има и безброй други ползи като подобрява настроението, помага при кожни проблеми, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и др. Лесно е, просто се старайте в менюто да присъстват повече пълнозърнести храни, такива богати на протеини, цитрусови плодове и зеленчуци. Първата стъпка винаги е трудна, но с голямо значение за промяната. Направете я и вие.

Спорт – движението е съществено за редуциране на целулита

Спортът е с изключителни ползи за здравословното състояние на човек, в това число и за редуциране на целулита. Изграждането на мускулна маса в упорити области, склонни да задържат мастна тъкан е изключително ефективен начин за поддържане на стегнато тяло и за справяне с неприятните трапчинки. Най-добрият начин е да си изградите план за трениране, в който да присъстват аеробни упражнения за подобряване на кръвообращението – бягане, ходене, колоездене и плуване. Жените, често се страхуват от силовите упражнения, за да не натрупат прекалено голяма мускулна маса. Дами, добре е да сте наясно, че те са изключително ефективни по отношение на целулита като подобряват мускулния тонус. Може спокойно да се насочите към клякане, напади и преси за крака.

Домашни хитринки за редуциране на целулита

Към рутината, която е добре да изградите, за да се борите успешно с целулита е хубаво да добавите и някои средства за подобряване състоянието на кожата. Например преди баня може да правите така нареченото сухо четкане. Процедурата подобрява притока на кръв, раздвижва лимфата и помага за премахване на мъртвите кожни клетки. Със специална четка, по-възможност с естествен косъм започнете да четкате в посока само нагоре. Като стартирате със стъпалата, краката, ръцете и завършите с гърдите. Когато стигнете корема, движете четката обратно на часовниковата стрелка. След което може да се насочите към употребата на крем, олио или гел за редуциране на целулита, които се продават масово на пазара. Някои от тях имат загряващ ефект, други помагат за стягане и намаляване на обиколката, обикновено на бедрата. Подберете подходящият за вас продукт и го втривайте чрез масаж в проблемните зони. Масажът, особено дълбокотъканният, осигурява добър лимфен дренаж на тялото и подобрява микроциркулацията.

Прием на натурален продукт за ефективно редуциране на целулита

За качествено редуциране на целулита е необходимо природно средство с действие съсредоточено върху борбата с портокаловата кожа отвътре навън. В този случай може да се доверите на Целулес / Celuless®. Иновативен натурален продукт със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Редовният му прием съдейства за извеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това оказва и положително въздействие върху синтеза на колаген. Но това не е всичко! Благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Не се колебайте, потърсете го сега в аптеките, или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от актуални и атрактивни промоции.

Сподели: