природни средства срещу целулит

Природни средства срещу целулит – решение за всеки!

Все повече хора търсят ефективни природни средства срещу целулит като неинвазивни решения за борба с този често срещан козметичен проблем. Ако и вие сте от тях и не искате да прибягвате до скъпи лечение, за които не сте сигурни, че ще усетите ефект сте попаднали на правилното място. В тази статия ще разгледаме някои естествени начини за редуциране на неприятните трапчинки, които могат да ви помогнат да постигнете по-гладка и стегната кожа. Опитайте и вие, усетете разликата.

Сухо четкане – едно от популярните природни средства срещу целулит

Тази техника включва нежно четкане на кожата с четка с естествен косъм с кръгови движения, като се започне от краката и се върви нагоре. Сухото четкане помага за ексфолиране на мъртвите кожни клетки, подобрява кръвообращението и стимулира лимфната система, изкарвайки натрупаната вода навън. Това може да намали появата на целулит с течение на времето. Освен това, техниката насърчава притока на кръв към повърхността на кожата, което помага за разграждането на мастните натрупвания под кожата.

За най-добри резултати сухото четкане трябва да се прави всеки ден преди душ, а последващото лечение с подхранващо масло за тяло или овлажнител може допълнително да хидратира и изглади кожата.

Ексфолиант от кафе – едно от добре ухаещите природни средства срещу целулит

Друг високоефективен натурален лек срещу целулита е използването на ексфолианти с кафе. Известно е, че кофеинът в кафето стяга кожата и подобрява притока на кръв, като и двете могат да помогнат за минимизиране появата на целулит. Освен това така се ексфолира и кожата, премахвайки горния слой мъртви клетки, като така я правят по-мека и да изглежда по-гладка. Можете да приготвите скраб от кафе „направи си сам“, като комбинирате смляно кафе, кокосово масло и захар или морска сол. След като разбъркате добре сместа се масажира на засегнатите зони за няколко минути с леки, масажни движения, преди да я изплакнете под душа.

Чрез редовно прилагане на този метод ще забележите, че кожата ви става по-тонизирана и стегната, което го прави популярен избор за тези, които търсят естествено решение за целулита.

Упражнения и масаж – ефективни природни средства срещу целулит

Физическата активност е едно от най-ефективните природни средства срещу целулита. Редовните упражнения, особено силовите тренировки и високоинтензивните интервални тренировки (HIIT), могат да помогнат за изграждането на чиста мускулатура, да стимулират метаболизма и да подобрят кръвообращението – всички ключови фактори за намаляване на целулита. Допълнете тренировъчната си рутина с целенасочени масажни техники, друг мощен инструмент в естествените средства срещу целулита. Може да практикувате горе споменатото сухо четкане, валцуване с пяна, масаж с вендузи. Всички те действат в направление за разграждане на мастните натрупвания и за подобряване на лимфния дренаж, намалявайки появата на целулит с течение на времето.

Промени в начина на живот – допълващи природни средства срещу целулит

Въпреки че специфичните природни средства срещу целулита могат да бъдат много ефективни, важно е да подкрепите тези усилия с цялостни промени в начина на живот. Намаляването на стреса, пълноценният сън и избягването на вредни навици като тютюнопушенето могат да допринесат за по-здрава кожа и да редуцират появата на целулит. Редовното практикуване на природните средства ще доведе до цялостни, дълготрайни резултати.

Ефективна натурална комбинация за оптимални резултати срещу целулит

За дълготраен ефект е необходимо средство, което ефективно да се бори с целулита отвътре навън. Целулес / Celuless® е идеален в този случай. Това е иновативен натурален продукт със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Приеман редовно той съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети, се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

За оптимални резултати може да комбинирате с новият, иновативен дермокозметичен продукт под формата на емулсия във вид на спрей за омекотяване и изглаждане на портокаловата кожа. Това е Целулес Дерма Спрей / Celuless® Derma Spray. Благодарение на комбинацията от взаимно допълващи се активни съставки – Азиатска центела (Centella asiatica) и екстракт от гроздови семена, продуктът омекотява, изглажда и подобрява външния вид на кожата при наличие на целулит, белези, стрии и други кожни несъвършенства. Освен това действа успокояващо, овлажнява и подобрява еластичността на портокаловата кожа. Подпомага постигането на стегнат и оформен силует.

Потърсете в аптеките или закупете онлайн за по-голямо удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни цени и актуални промоции.

Сподели: