масаж срещу целулит

Масаж срещу целулит – помага ли и какви видове има?

Опитвали ли сте масаж срещу целулит? Ако отговорът е “не”, то сега е точният момент. Целулитът засяга предимно жените. Въпреки че проблемът с липсата на еластичност на кожата не може просто да бъде игнориран, то със сигурност има възможности за превенция и облекчаване на видимите признаци. А, масажите срещу целулит се оказват изключително полезни!

Какво е целулитът?

Целулитът се отнася до промяна в мастната тъкан на кожата. Появяват се вдлъбнатинки по повърхността на кожата, чийто външен вид напомня на портокалова кора. А, когато проблемът стане видим – това се отразява на самочувствието. Целулитът, обаче, не е повод за отчаяние, защото в днешни дни има много начини за противодействие, като например масаж срещу целулит. А, съчетан с правилния продукт – всичко се случва по-бързо!

Кой масаж срещу целулит наистина помага?

Масаж срещу целулит, познат още като антицелулитен масаж, е понятие за всички видове масажи, при които съединителна тъкан се активира за получаване на повече еластичност. Освен всичко, тези техники помагат за активиране на кръвообращението, засилване изгарянето на мазнини и подпомагане лимфната система при отстраняване на вредните вещества. Това означава, че кожата ви ще изглежда по-стегната и еластична с всеки допир.

  • Дълбокотъканен масаж срещу целулит – при него се използват целенасочени техники за подобряване подвижността на тъканта и активиране на отделните рефлексни зони. В резултат на това е възможно да се намалят болките и в ставите, а също така ще се подобри външният вид на кожата. В днешно време, дълбокотъканният масаж е използван при различни целеви групи и отнема от 10 до 30 минути.
  • Превантивен лимфен дренаж – използва се за отстраняване на натрупаната лимфна течност, така че да настъпи цялостна деконгестия. Може да използва превантивно, както и физиотерапевтично. Превантивният вариант се употребява за облекчаване на уморени и тежки крака, стимулиране на цялостното кръвообращение и подобряване на благополучието. Също така – той допринася за по-еластична кожа, защото насърчава отстраняването на вредните вещества и балансира лимфната дренажна система. Продължителността му е от около 30 до 60 минути.
  • Туина масаж срещу целулит – ако предпочитате техники от Далечния Изток за борба с целулита, то това е един от вариантите, които имате. Туина масажите имат задача да балансират притока на енергия, което също така подобрява кръвообращението и лимфния дренаж, обикновено включвайки комбинация от хиропрактика, акупресура и масажни техники като триене и “наместване” на кожата.
  • Масаж с вендузи срещу целулит – този тип масаж комбинира класическите вендузи с нежни масажни техники за подобряване на кръвообращението в мускулите и кожата, осигурявайки плавен лимфен дренаж. Така се стимулира и обмяната на вещества, така че кожата става по-еластична. Вендузите идват от китайската медицина, а днес се използват и при хронични проблеми с гърба, главоболие, възпаления и др. Масажите срещу целулит с вендузи продължават около 30 минути.
  • Масаж срещу целулит с четка – той активира кръвообращението и прави кожата по-гладка. Може лесно да се прави всеки ден преди душ. Ако имате суха кожа, съветваме ви да използвате и освежаващо масло, а след това да търкате с четката.

Естествено, има разлика между самостоятелно направен масаж и такъв от професионалист, но не пречи да се интересувате от масажните техники и да опитате някой от тях у дома!

Освен подходящ масаж срещу целулит, изберете и правилния продукт за най-добри резултати

Целулес / Celuless® е иновативен продукт, който се бори успешно с портокаловата кожа по цялото тяло. Ефектът си дължи на перфектната комбинация от биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), проантоцианидин и L-аскорбинова киселина, която има. Всички тези съставки оказват положително въздействие върху трофиката и микроциркулацията на кожата. Освен всичко това, те подпомагат лимфния дренаж, насърчават извеждането на течности и токсини от тялото, а също и стимулират синтеза на колаген. Натуралната комбинация ще откриете под формата на микропелети за по-съвършена кожа, по-бързо действие и лесно усвояване.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: