упражнения срещу целулит

Упражнения срещу целулит – направете ги у дома

Искате упражнения срещу целулит! Ние ви ги даваме, но първо нека се запознаем с това състояние на кожата отблизо. По-голямата част от жените по света имат целулит. Няма чудотворен лек за него, но с упражнения, здравословно хранене и правилни продукти – вие може да го редуцирате. Най-ефективното средство относно тренировките – остават силовите такива. А, в следващите редове ще обясним как изграждането на мускули повлиява целулита и кои упражнения са особено ефективни срещу него.

Как се появява целулитът и как изграждането на мускули го редуцира?

Целулитът се разпознава при появата на трапчинки, особено в зоната на бедрата и задните части. Той възниква, когато съединителната тъкан е подложена на напрежение поради мастни натрупвания. Мастните клетки си пробиват път през мрежестата структура и причиняват познатите вдлъбнатинки. Степента на развитие на целулита е напълно индивидуална и зависи от много неща.

Излишната мастна тъкан увеличава вероятността от целулит. Има смисъл да започнете тренировъчна програма за изгаряне на мазнините, но изграждането на мускули също е от огромно значение за сбогуването с целулита.

Предимството на силовите тренировки е, не само че изгаряте калории, но и подобрявате състоянието на мускулите си. В допълнение, всичко това ще стимулира кръвообращението в засегнатите области, което може да предотврати целулита.

Разбира се, силовите тренировки не са универсално оръжие срещу целулита, но проучвания сочат, че е изключително ефективно.

Упражнения срещу целулит – кои са нашите любими

Вече сте твърдо решени да сте сбогувате с целулита, нали? В следващите редове ще откриете едни от най-ефективните упражнения, които ще укрепят мускулите ви и ще стегнат кожата ви. Включете ги в тренировъчния си план и се преборете с целулита.

В допълнение към упражненията срещу целулита, уверете се, че се храните балансирано. А, ето ги и тях:

  • Китайско столче или въздушен стол на стена – застанете с гръб към стената, облегнете се и “седнете” във въздуха. Нека краката ви са под ъгъл от 90°. Оставете ръцете свободно встрани или притиснете дланите си към стената. Уверете се, че гърбът ви е изправен, а коремните мускули – напрегнати. Притиснете здраво стъпалата към пода и задръжте в тази позиция поне 30 секунди.
  • Сумо клек – тренира вътрешната част на бедрата. При сумо клека, краката са разтворени по-широко и от раменете. Пръстите на краката и коленете са завъртени леко навън. Почувствайте напрежението в тялото си и изпълнете дълбок клек. Задръжте за кратко в най-долната точка и бавно се изправете отново като напрягате задните части. Горната част от тялото ви трябва да е изправена и стабилна. Може да сгънете ръце пред гърдите си или да ги изпънете над главата.
  • Напад – това е едно от страхотните ни упражнения срещу целулит. Стойте изправени на краката си. Направете широка крачка напред с единия крак. Нека коляното ви се изравни с височината на глезена. Върнете се в начална позиция, а след това сменете крака. Опитайте се да държите горната част на тялото си изправена и стабилна. А, за да постигнете това – стегнете корема си.

Това бяха 3 от нашите любими упражнения срещу целулит, които ако съчетаете с правилен продукт и здравословно хранене – ще усетите и видите разликата!

Упражнения срещу целулит, съчетани с правилния продукт

Специалистите препоръчват прием на Целулес / Celuless®, който е натурален продукт, включващ в себе си комбинация от биофлавоноиди (терпин лактони, флавон гликозиди), проантоцианидин и витамин C (L-аскорбинова киселина). Приемът му действа положително върху цялостната трофика на кожата и подобрява микроциркулацията. Със своето иновативно действие, продуктът извежда токсините лесно от организма и се бори с целулита отвътре. Формата му е иновативна – растителни капсули под формата на микропелети, които осигуряват по-добра ефективност и поносимост. А, дозировката му е лесна – до 3 пъти дневно по 1 капсула, след храна. Продуктът е напълно безопасен и без странични ефекти.

Изпълнявайте любимите упражнения срещу целулит, хранете се здравословно и изберете правилния продукт, и вижте разликата!

Открийте го в аптечната мрежа в цялата страна или поръчайте още сега онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: