премахване на целулита у дома

4-ри лесни стъпки за премахване на целулита у дома – опитайте и вие!

Изпълняване на задачата премахване на целулита у дома може да бъде ефективна и напълно възможна благодарение на вас и вашите усилия. Как да стане това обаче? Отговорът ще откриете в днешната статия, в която ще разгледаме някои от най-добрите методи от практиката за премахване на целулита у дома, които можете да опитате сами.

Отслабване и тонизиране на проблемните области за премахване на целулита у дома

Всъщност целулита се среща при всички хора, дори и при тези с нормално тегло. Това е така защото той е свързан с мастните клетки, а не с килограмите на човек. Все пак обаче, според направени изследвания отслабването и подобряването на мускулатурата в проблемните участъци могат да намалят неприятните трапчинки. Чрез повишаване на мускулния тонус се коригират издутините и вдлъбнатините по кожата, причинени от подкожните мастни натрупвания. Така дермата придобива по-гладък и стегнат вид. Ако сте от хората, които се нуждаят от отслабване и стягане, започнете да тренирате у дома. Кардио упражнения като бягане, колоездене или плуване увеличават кръвообращението и изгарят калории, като помагат за намаляване на общите телесни мазнини. Силовите активности като клякания, напади и повдигане на крака, са насочени към специфични зони, склонни към целулит, изграждане на мускули и стягане на кожата. Стремете се към поне 30 минути упражнения, пет дни в седмицата, като комбинирате кардио и силови тренировки за най-добри резултати.

Не забравяйте за храната за премахване на целулита у дома

Неправилната диета, включваща много солени, сладки и мазни преработени продукти, допринася за влошаване на кръвообращението и естествения процес на детоксикация на организма. Това може да доведе до образуване на целулит. Постарайте се да включите в менюто си храни, богати на антиоксиданти като горски плодове, цитрусови плодове и листни зеленчуци. Те ще помогнат за подобряване еластичността на кожата и за намаляване на възпалението. Не забравяйте и за добрата хидратация от 8-12 чаши на ден, което ще помогне за изхвърляне на токсините от организма, поддържайки кожата ви плътна и здрава.

За премахване на целулита у дома опитайте сухо четкане

Сухото четкане е прост, но ефективен метод за премахване на целулита у дома. Тази техника включва използването на четка с естествен косъм за масажиране на кожата по определен начин. Сухото четкане помага за ексфолирането на мъртвите кожни клетки, стимулира притока на кръв и подпомага лимфния дренаж, което може да намали появата на целулит. Процесът е лесен, като единственото нещо, което трябва да запомните е да „поглаждате“ кожата си с дълги движения в посока от краката към сърцето. Съсредоточете се върху области, склонни към целулит, като бедра, седалище и корем. Не е нужно да използвате натиск. Извършвайте сухо четкане веднъж или два пъти седмично, за предпочитане преди душ, за да подобрите неговите предимства.

Природно средство с невероятен ефект за премахване на целулита у дома, напълно естествено и безопасно

Освен горепосочените начини за премахване на целулита у дома на помощ идва и Целулес / Celuless®. Това е изцяло природен продукт, в състава на който влизат биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, както и проантоцианидин, и L-аскорбинова киселина. L-аскорбиновата киселина е един от множеството антиоксиданти, които се борят успешно със свободните радикали и освен това тя насърчава производството на колаген и протеини – едни от отговорниците за здрави тъкани. Биофлавоноидите от своя страна правят капилярите по-здрави, кожата по-еластична като по този начин се намалява вероятността от образуване на повече целулит. Приеман редовно, продуктът съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Не се колебайте, потърсете продукта в аптеките в страната или за по-голямо удобство поръчайте още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: