диета срещу целулит

Диета срещу целулит, която е лесна за изпълнение

Диета срещу целулит – да, това, което ядем може да бъде изключителен фактор за намаляване появата на целулит. Разберете кои храни е добре да включите в диетата си и кои да избягвате, за да имате стегната и гладка кожа.

Диета срещу целулит и влияние на храните, които приемаме

Целулитът е широко разпространен проблем, засягащ предимно женската част от населението. Вдлъбнатинките и неравностите по кожата, които обикновено се появяват по бедрата, задните части и корема се дължат най-вече на генетиката. Естеството на съединителната тъкан не може да бъде дотолкова повлияно от диетата, но заедно с други мерки, които може да предприемете, вие ще намалите появата на целулит.

Здравословното хранене има положителен ефект върху целулита поради ред причини:

  • Намаляване на теглото. Целулитът засяга дори и слабите хора, но ако сте с наднормено тегло, мастните клетки са по-видими. Съветваме да избягвате бързите диети, тъй като честата загуба на тегло и наддаването (йо-йо ефект) насърчава появата на целулит. Затова, оптималният вариант е да промените хранителните си навици в дългосрочен план.
  • Снабдяване на кожата с хранителни вещества. Балансираната диета гарантира, че кожата ви ще получава всички важни хранителни вещества и минерали, от които се нуждае. Например, витамин А помага за по-доброто обновяване на кожата, докато витамин E – защитава клетките.
  • Подпомагане на метаболизма. Здравословната, богата на хранителни вещества диета срещу целулит засилва метаболизма. Това е важно, за да остане кожата млада и да осигури достатъчно нови клетки, хиалуронова киселина и колаген.

Освен диета срещу целулит, е добре да включите в борбата срещу него редовни упражнения, контрастни душове, подходящи продукти и да избягвате тютюнопушенето.

Най-важните съвети в една диета срещу целулит

Ако искате да се преборите успешно с целулита, не е нужно да се придържате към строга диета или напълно да избягвате определени храни. Въпреки това, ние подбрахме най-ценните съвети, които ще ви бъдат от полза:

  • Намалете въглехидратите като бяло брашно. Вместо това изберете пълнозърнести продукти, ориз и картофи.
  • Яжте повече плодове и зеленчуци. Избягвайте наситените мастни киселини.
  • Вместо животински масла, използвайте растителни.
  • Пийте достатъчно течности. Трябва да консумирате поне 1,5 л до 2 л вода или неподсладени чайове на ден – това ще спомогне да поддържате кожата хидратирана и еластична.
  • Хапвайте повече риба и по-малко месо. Рибните продукти са богати на Омега-3 мастни киселини, които са изключително хранителни за кожата. Ако не консумирате риба, то трябва да заложите на ядки или авокадо. Освен това, ако имате целулит – трябва да избирате по-нискомаслени млечни продукти.
  • Естествено, не консумирайте твърде много сол и захар. Солта и захарта насърчават задържането на вода, което може да увеличи образуването на вдлъбнатинки.

Диета срещу целулит в комбинация

В допълнение към здравословното хранене, грижата за тялото играе ключова роля в борбата с вдлъбнатинките. Добавки, ефективни антицелулитни кремове, тренировки, редуващи се душове, както и процедури – всички те ще ви помогнат в борбата с целулита, но естествено, ако са комбинирани правилно.

Създайте подходящия режим за вас и се сбогувайте с целулита, но знайте, че всичко това изисква постоянство и във времето, така че – въоръжете се с търпение.

Подарете си перфектна кожа с диета срещу целулит и един природен продукт

Вече знаете какви са основните принципи за справяне с целулита, но ние ще ви издадем продукт, с който нещата могат да бъдат още по-лесни – Целулес / Celuless®. Благодарение на него вие ще се сдобиете по-бързо със стегната и гладка кожа. Той е с изцяло натурални съставки, биофлавоноиди – флавон гликозиди, терпин лактони, проантоцианидин и L-аскорбинова киселина. Биофлавоноидите правят капилярите по-здрави, а кожата, по-еластична. L-аскорбиновата киселина е антиоксидант, борещ се със свободните радикали и насърчаващ производството на колаген, и протеини. Редовният прием на продукта гарантира извеждането на течности и токсини от тялото, подобрявайки трофиката и микроциркулацията на кожата.

Не се колебайте, а потърсете продукта в аптеките в страната или за по-голямо удобство поръчайте сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: