методи за борба с целулита

Алтернативни методи за борба с целулита – опитайте и вие!

Всяка жена търси методи за борба с целулита, тъй като той може да окаже негативно влияние върху самочувствието. В повечето случаи редуцирането на портокаловата кожа изисква комплексна стратегия, отнема време и не винаги има очаквания от дамите резултат. Понякога те се изгубват в това и се отказват. Започват да прикриват частите с целулит с дрехи, постепенно намират тялото си за непривлекателно и това води до емоционални проблеми. Не е нужно да изпитвате всичко това, затова и статията има за цел да покаже едни по-различни методи за борба с целулита, които са лесно достъпни и не изискват много усилия. Опитайте и вие!

Сок от грейпфрут – един от достъпните методи за борба с целулита

Грейпфрутът е плод, който може да се намери целогодишно и не изисква специално съхранение. Ползите му обаче върху мастните отлагания по кожата са многобройни. Приготвен като напитка в комбинация с портокал и лайм има основно ефект върху водния целулит. Това е така, защото цитрусовият плод притежава диуретичен ефект и премахва естествено натрупаната излишна вода в клетките и тъканите. За да видите резултати е необходимо напитката да се консумира ежедневно, за най-малко три седмици. Като за оптимален ефект е добре да се съчетае с диета с ниско съдържание на мазнини и намален прием на захар.

Чай от джоджен – един от изненадващите методи за борба с целулита

Чудната подправка с разпознаващ аромат е прекрасно средство за справяне с неприятните бучици портокалова кожа. Това е така, защото той е естествен диуретик и освен това оказва положителен ефект в регулиране на хормоните. А всички знаем, че една от основните причини за появата на трапчинки по кожата е повишените нива на естроген в организма на жената. Затова и джодженът е приложим като един от основните методи за борба с целулита, когато се дължи на хормонални аномалии. Освен това е необходимо само да накиснете 5 гр от билката в 200 мл вода за около 20 мин. След прецеждане се появява чудна напитка с невероятен вкус, която е добре да пиете на малки глътки, най-добре разделена в два приема, сутрин и вечер.

Розмарин – друга билка, като част от алтернативните методи за борба с целулита

Оказва се, че природата предлага най-добрите лекове за редуциране на целулита. Екстрактът от билката има силни дрениращи свойства. Освен това той се използва като естествено средство за облекчаване на храносмилателни смущения, за стимулиране на стомашните сокове и при жлъчно-чернодробен застой. Това означава, че помага за детоксикацията на организма като извежда токсините от тялото и подобрява кръвообращението. Екстрактът от розмарин действа като натурален тоник за кожата. Идеален е за поддържане на оптимална еластичност, затова и може да се намери в много козметични антицелулитни кремове, лосиони и масла.

Дар от природата като един от основните методи за борба с целулита

Както споменахме по-горе в статия, за максимален ефект е необходима комбинация, която ефективно да се бори с целулита отвътре навън. Затова и Целулес / Celuless® е идеално средство в този случай. Това е иновативен натурален продукт със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Приеман редовно той съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети, се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Потърсете в аптеките или закупете онлайн за по-голямо удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни цени и актуални промоции.

Сподели: