воден целулит

Воден целулит – как да го премахнем?

Воден целулит – той е пряко свързан със задържането на вода в тялото. А, този тип целулит може да засегне дори и най-слабите жени! В статията ще разберете всичко, което трябва да знаете за него и най-вече – как да го отстраните!

Как се развива воден целулит?

Както подсказва и името му, водният целулит е свързан с проблем при отделяне на вода от тялото. Вместо да бъде елиминирана, водата се застоява в тъканите, което пречи на кръвоносната и лимфната система да функционират правилно. И така, клетките постепенно се насищат с вода и токсини. Резултатите са видими – подуване и воден целулит!

Както казахме в началото, този тип целулит може да засегне дори и най-слабите представителки на нежния пол. Той има характерни белези като мекота и безболезненост, и най-често се появява по бедрата, прасците, ръцете, та дори и глезените.

Ако кожата ви на места изглежда подута, без да е травмирана, то това е защото най-вероятно имате воден целулит. Най-често той се причинява от венозни или лимфни нарушения, предразполагащи задържането на вода, навлизаща в клетките. Следователно, за да се отървете от този тип целулит е важно да се справите първо със задържането на вода.

Какво трябва да ядете, ако имате воден целулит?

Необходимо е да започнете да приемате храни с високо съдържание на калий. Всъщност, те имат и диуретични свойства, а също и положителен ефект при високо кръвно налягане. Такива храни са различните плодове и зеленчуци като авокадо, спанак, картофи, целина, домат и тиква.

Не забравяйте и храните, богати на витамин B6 – с тях вие ще регулирате циркулацията на вода в тялото, а примери за такива са жълтъците, лешниците, бялото месо, по-мазна риба и мидите.

Намалете консумацията на сол, защото тя увеличава задържането на вода. Вместо това, подправете с чесън, лук или лимон, които стимулират кръвообращението и следователно – водят до намаляване задържането на вода.

Естествено – яжте по-малко захар и пийте повече вода. Препоръчително е приетата вода да е поне 1,5 литра на ден. И, не! Това няма да задълбочи проблема, а напротив – ще помогне на тялото ви да елиминира по-лесно водата и натрупаните токсини. А, за да се премахне водният целулит, този навик е абсолютно необходим!

Какво да спортувате, за да редуцирате воден целулит?

За да се справите с водния целулит, най-добре изберете спортове, които улесняват дренажа и стимулират кръвообращението в краката, но без да има прекалено натоварване. А, това са нашите предложения – плуване, водна гимнастика, ходене или каране на колело.

Избягвайте сауните и горещите вани – противно на очакванията. Всъщност, те ще спомогнат за разширяването на кръвоносните и лимфни съдове, увеличавайки задържането на вода.

Масажи при воден целулит

За премахване на водния целулит са от съществено значение редовните масажи. Най-добър вариант е ролков масаж, който е траен и ефективен срещу целулита. Чрез този тип масаж се отделят мастните клетки от колагеновите влакна, а също и се активира кръвообращението.

Антицелулитните вендузи също са много предпочитани, защото са лесни за използване. Те дренират клетките, освобождавайки ги от токсини, мазнини и натрупаната вода. И така, водният целулит изчезва. Ако положите не много усилия, ще видите разликата още след по-малко от 3 седмици.

Най-добрият помощник срещу воден целулит

Представяме ви един иновативен продукт – Целулес / Celuless®, който се грижи за това да имате перфектната кожа. В себе си той съдържа биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), проантоцианидин, а също и L-аскорбинова киселина. Тази мощна комбинация се бори успешно с така познатия за много жени целулит, насърчавайки лимфния дренаж и кръвообращението. А, още по-хубавото е, че е подходящ и за продължителна употреба.

Може да го откриете в аптечната мрежа или в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: