храни, предизвикващи целулит

Храни, предизвикващи целулит – вижте кои са те!

Избягването на храни, предизвикващи целулит е само една част от стъпките в стратегията за успешното справяне с неприятните трапчинките по кожата. В тази статия ще спрем вниманието си на частта с храненето или по-точно ще разгледаме „черния“ списък с неподходящи хранителни продукти, причина за появата на портокалова кожа. Ето кои са те.

Прекалено солени храни, предизвикващи целулит

Разбира се, че без сол (натриев хлорид) храната не е толкова вкусна, но е добре да не се прекалява с нея. Прекомерната й употреба е предпоставка за сериозни последици върху здравето, в това число и върху кожата. Натрупването й в организма води до задържане на течност в клетките и тъканите, а това до появата на целулит. Затова е добре да избягвате консумирането на някои колбаси и преработени меса и да замените обикновената сол с морска или хималайска такава. Те са много по-здравословни алтернативи и са богати на минерали и макроелементи, необходими на тялото.

Пържени храни, предизвикващи целулит

Пържените храни, макар и вкусни, очевидно са една от най-вредните храни, които може да дадем на тялото. Те са с високо съдържание на мазнини и когато се готвят на изключително висока температура, създават токсични вещества, които не са полезни за организма. Натрупването им далече от жизненоважните органи прави тяхното „изхвърляне“ трудно от него. Отвъд това, прекомерната употреба на пържени храни допринася за лошо кръвообращение и натрупване на излишни килограми особено на бедрата и корема. Наред с това тези храни, предизвикващи целулит, оказват негативно влияние и върху здравето на кожата като я омазняват, запушват порите и причиняват обриви и акне.

Джънк фууд храни, предизвикващи целулит

В графата на тези храни влизат сладките неща, хамбургерите, сандвичи, готови сосове, полуготови храни и др. Най-общо казано такива, които съдържат рафинирана захар, бяло брашно и трансмазнини, доказано вредни за здравето. Те увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания и са храни, предизвикващи целулит и натрупване на мазнини, както и качване на излишни килограми. Те не засищат и трябва да се консумират в големи количества, за да заситят човек, когато е гладен. Освен това заради съдържащите се в тях сол, захар и изкуствени подсладители имат и пристрастяващ ефект, карайки човек да иска още и още от тях.

Маргарин – една от изненадващите храни, предизвикващи целулит

В маргаринът се съдържат трансмазнини и хидрогенирани масла. Те са изключително вредни и причиняват образуването на плаки по съдовете, повишени нива на триглицериди и холестерол, наднормено тегло и на последно място портокалова кожа. Казано така, консумирането на този тип храни, предизвикващи целулит ще е най-малкия ви проблем. Затова го дръжте настрана от диета си.

След краткия списък на храни, предизвикващи целулит е време за природно средство с доказан ефект върху кожните трапчинки

Както уточнихме и в началото борбата с целулита е комплексна и изисква постоянство и упоритост. Затова на помощ идва и Целулес / Celuless. Това е изцяло природен продукт, в състава на който влизат биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, както и проантоцианидин, и L-аскорбинова киселина. L-аскорбиновата киселина е един от множеството антиоксиданти, които се борят успешно със свободните радикали от приетите храни, предизвикващи целулит. Също така, тя насърчава производството на колаген и протеини – едни от отговорниците за здрави тъкани. Биофлавоноидите от своя страна правят капилярите по-здрави, кожата по-еластична като по този начин се намалява вероятността от образуване на повече целулит. Приеман редовно, продукта съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Решението е пред вас, необходимо е само да го потърсите в аптечната мрежа или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има атрактивни и актуални промоции.

Сподели: