домашни антицелулитни процедури

Домашни антицелулитни процедури – имат ли ефект?

Някои домашни антицелулитни процедури добиват популярност като удобни и рентабилни методи за намаляване появата на неприятните трапчинки. Но наистина ли работят, как точно могат да помогнат за постигане на гладка и стегната кожа и кои имат ефект? Отговорите на тези въпроси се крият в статията.

Сухо четкане – една от най-обсъжданите домашни антицелулитни процедури

Тази техника включва използването на четка с естествен косъм за масажиране на кожата с кръгови движения. Идеята е, че сухото четкане стимулира кръвообращението, ексфолира кожата и насърчава лимфния дренаж, което може да помогне за намаляване на целулита. Освен това с течение на времето подобрената циркулация на кръвта ще помогне за предотвратяване на неговата поява. Тази домашна процедура премахва мъртвите кожни клетки, което прави кожата да изглежда по-гладка. Сухото четкане се извършва от краката към горната част на тялото и ръцете. Интересен факт е, че то се използва в аюрведическата медицина от векове като метод за детоксикация и подобряване здравето на кожата.

Ексфолиране с кафе – една от популярните домашни антицелулитни процедури

Смята се, че кофеинът в кафето, стяга кожата и подобрява притока на кръв. Освен това той може да помогне за дехидратиране на мастните клетки, отвеждайки водата, като временно намалява видимостта на целулита. А ексфолиращото действие на утайката от кафе премахва мъртвите кожни клетки, оставяйки кожата мека и гладка. Някои направени проучвания предполагат, че кофеинът може да увеличи разграждането на мазнините, което го прави потенциална съставка в антицелулитни лечения. Може да си направите такъв кофеинов скраб у дома като смесите утайка от кафе с базово масло, като кокосово например, след което с него лесно и удобно може да масажирате засегнатите участъци.

Лечебен масаж против целулит

Масажът е една от добре познатите домашни антицелулитни процедури. Може да използвате само ръцете си или пък ролки, както и специализирани инструменти за масаж, да стимулирате кръвния поток и лимфния дренаж в областите, засегнати от целулит. За да подсилите ефекта може да използвате антицелулитни кремове или масла по време на процедурата. Какъв е ефекта от редовното практикуване на този вид антицелулитна терапия? Действието на този тип масаж е насочено към разграждане на мастните натрупвания под кожата, насърчавайки елиминирането на токсините през лимфната система. С течение времето ще се подобри текстурата на кожата и ще се намали появата на трапчинки.

Вендузи против целулит

Това е вид масаж, който се смята за една от най-ефикасните домашни антицелулитни процедури. Той е много лесен и приятен за изпълнение. Основната разлика между масажа с вендузи и ръчния или с масажор е, че при него с помощта на вакуум кожата се изтегля и се получава така нареченото “кожно валяче”. По този начин мастната тъкан се обработва в по-голяма дълбочина и се подобрява кръвотокът. Благодарение на него неравностите по кожата намаляват, а тя става гладка и еластична. За този масаж са ви необходими подходящи вендузи. В аптеките се продават различни видове, но принципът им на действие е сходен. Най-често се използват силиконовите вендузи, които се поставят само чрез стискане, при което се изкарва въздухът от тях. Антицелулитният масаж с вендузи е свързан със силно изтръпване и зачервяване на кожата. Някои негови противопоказания го правят неподходящ за хора, страдащи от определени състояния като разширени вени например. В случай, че страдате от някои хронични заболявания или кожни проблеми, преди да започнете с процедурите у дома, задължително трябва да се консултирате със специалист. Той ще определи доколко този вид масаж е удачен за вас.

Допълнителна помощ към най-ефективните домашни антицелулитни процедури

На българския пазар вече има нов, иновативен дермокозметичен продукт под формата на емулсия във вид на спрей за омекотяване и изглаждане на портокаловата кожа. Това е Целулес Дерма Спрей / Celuless® Derma Spray. Благодарение на комбинацията от взаимно допълващи се активни съставки – Азиатска центела (Centella asiatica) и екстракт от гроздови семена, продуктът:

    • омекотява, изглажда и подобрява външния вид на кожата при “портокалова кожа”, белези, стрии и други кожни несъвършенства
  • успокоява, овлажнява и подобрява еластичността на „портокаловата кожа”
  • поддържа доброто състояние и здравината на колагена и заздравя структурата и трофиката на кожата
  • Подпомага постигането на стегнат и оформен силует

Прилага се 2-3 пъти дневно, като кожният участък се напръсква равномерно в достатъчно количество и се втрива в кожата. Продуктът е икономически изгоден, заради предимствата на спрей-крем технологията. Заради прецизното нанасяне се постига два пъти по-висока икономичност от обикновения крем – 100 мл се равнява на 500 впръсквания. Затова не се колебайте, а закупете от аптеките или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни промоции.

Сподели: