масажори за целулит

Масажори за целулит – видовете, от които може да изберете

Масажори за целулит – предназначени, за да се справите с “портокаловата кожа”. Бедрата, ханша и дупето са най-често засегнатите части от нея. Всъщност, това е напълно нормално явление с оглед на женската съединителна тъкан. А, ето и малко статистика – целулитът се среща при 80 до 90% от жените. При мъжете нещата са доста по-различни, защото тяхната съединителна тъкан е по-здрава. Нека преди да продължим с масажорите за целулит по същество, първо погледнем набързо какво насърчава развитието на вдлъбнатинки по кожата.

Защо се появява целулитът?

Целулитът не е никак необичайно явление при голяма част от жените, както разбрахме. Неговата поява може да бъде провокирана от стрес, хормонален дисбаланс, тютюнопушене, неправилно хранене или липса на движение. Наследственото предразположение също играе огромна роля при появата на целулит.

Масажори за целулит – видове

Слабата съединителна тъкан може да бъде подобрена по много начини, включително упражнения, контрастни душове и определени храни, но има и уреди – масажори за целулит, за които се твърди, че също помагат в борбата, която е така упорита.

Един от масажорите за целулит е електрическият. Електрическите помощници с копчета могат да помогнат за стимулиране на кръвообращението в отделните слоеве на кожата. Те обикновено са с размер на длан и са лесни за използване – с няколко нива на интензивност. Интегрираните им масажни ролки се движат едновременно, което кара кожата да се стяга. Повечето от този вид масажори за целулит работят на батерии, които се и зареждат.

Следващият от видовете масажори за целулит е механичният. Ако предпочитате такъв, то вие може лесно да го използвате като го търкаляте по кожата си. Има много и различни форми, от които да избирате, но най-практичните са тези с размерите на вашата ръка, които са лесни за използване. Има масажори за целулит, предназначени за крака. При тях, усилието е по-малко, защото устройството е по-голямо и следователно, покрива повече площ от кожата.

Следващите уреди за целулит са силиконовите и вакуумните чашки. Първият вид може да се използва при различни кожни проблеми, включително и целулит, а масажът с вендузи има за цел да подобри състоянието на капилярите като направи кожата по-еластична. Освен това, с използването на един от двата варианта, вие стимулирате циркулацията на кръвта и лимфата, което от своя страна има положителен ефект върху мускулното напрежение, болки и кръвообращение.

Ултразвук – да, той също идва на помощ. Преди да започнете ултразвуковия масаж с такъв тип уред, трябва добре да сте почистили кожата си, а самата процедура трябва да трае около 15 до 20 минути. Важно е да отбележим, че при някои минали заболявания като тромбоза или рак, ултразвукът не се препоръчва. Освен това, ако този вид масажор се използва неправилно, могат да възникнат странични ефекти, които да доведат дори и до физическо увреждане. Ето защо, преди употребата на такъв тип масажор за целулит е важно да се запознаете с него и всички рискове, преди да го прилагате върху себе си.

Масажори за целулит и техните предимства

Масажорите за целулит дават добри резултати, но гръмките обещания най-често идват от производителите на продуктите. С основание във вас изниква въпросът – дали има смисъл от такава покупка? Факт е, че целулитът няма да изчезне магически – важна е последователността във всички ваши действия, защото ако спрете всяко усилие – то целулитът ще се завърне отново. Ако използвате масажор за целулит 2 до 3 пъти седмично, може да очаквате видимо по-стегната кожа. Въпреки това, убедете се, че факторите, отговорни за лошата съединителна тъкан са сведени до минимум.

Масажори за целулит и още нещо

Целулитът може да повлияе на самочувствието ви, а щом става дума за самоувереност и вътрешно усещане, то си струва да опитате всичко, за да си помогнете. Освен добър хранителен режим, движение и масажори за целулит, може да се доверите на Целулес / Celuless®. Във всяка своя капсула, продуктът съдържа витамин C (L-аскорбинова к-на) и биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони) под формата на микропелети. Действието им е съсредоточено в борбата с целулита, но не само отвън, а и отвътре, подобрявайки микроциркулацията в кожата. Също така, ще си осигурите по-лесно извеждане на течностите, следователно и токсините от тялото ви, което ще насърчи производството на колаген, който е отговорен за еластичността на кожата.

Може да откриете продукта в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: