вендузи за целулит

Вендузи за целулит – помагат ли и как действат?

Вендузите за целулит – сигурно сте чували за тях, нали? Знаете ли, че те са известни от много време за облекчаване на различни заболявания. Вендузите облекчават напрежението в мускулите, стимулират лимфния дренаж и засилват кръвообращението, но могат ли да помогнат в борбата срещу целулита? Нека разберем сега!

Вендузи за целулит – помагат ли?

Да, вендузите за целулит помагат, защото се използват все повече и за лечение на слаба съединителна тъкан. Както е известно, приложението им активира лимфния поток, така че натрупаната лимфна течност да се транспортира по-лесно и съединителната тъкан да бъде облекчена. В резултат на това, състоянието на кожата значително се подобрява и тя става с по-еластична, и стегната структура.

Може ли да използвате вендузи за целулит по време на бременност?

Обикновено, не е препоръчително да се използват вендузи за целулит по време на бременност. Ако все пак решите да ги използвате, то ще ви запознаем с ограниченията, които е добре да спазвате. При никакви обстоятелства не използвайте хиджама (кръвопускащи вендузи), както и останалите им форми преди 17-та седмица от бременността. В допълнение, техниката трябва да бъде ограничена само и единствено до мускула, и трябва да третира само него, избягвайки прешлени, корем и всички области, можещи да причинят усложнения при бременна жена. Ако се касае за рискова бременност, вендузите са абсолютно забранени. И все пак, добре е да се консултирате с вашия лекар, за да разберете дали вендузите за целулит са добра идея по време на вашата бременност.

Колко време отнемат процедурите с вендузи за целулит?

Прилагането на вендузи винаги се извършва за не много дълги периоди от време. Това означава около 10-15 минути. В противен случай, създалото се налягане ще бъде твърде силно и следователно, ще има отрицателни странични ефекти, а кожата ви ще бъде подложена на прекалено голямо натоварване. При масаж с вендузи за целулит, например, чашките не остават фиксирани по повърхността на кожата, а се движат върху втвърдените мускулни зони. Ако почувствате някакво неприятно усещане или внезапно се почувствате зле по време на процедурата, както и ако кожата се промени значително, техниката с вендузи трябва да се спре незабавно.

Как действат вендузите за целулит?

Налягането, което се създава върху кожата с чашките, активира лимфните дренажни пътища и така натрупаната течност се дренира и лимфната система се облекчава. След това, съединителната тъкан се укрепва и целулитът намалява. В същото време, вендузите помагат като превантивна мярка за осигуряване на еластична поддържаща тъкан, която е по-устойчива на целулит.

Какви други полезни свойства имат вендузите?

В допълнение към намаляването на кожните несъвършенства, правилното приложение на вендузите има други положителни ефекти, като:

  • Подобряване на психическото благосъстояние и намаляване на депресията
  • Облекчаване на мускулатурата
  • Коригиране на проблеми с черния дроб и жлъчката
  • Насърчава стабилността и устойчивостта на мускулно-скелетната система

Като цяло, твърди се, че вендузите имат цялостен положителен, лечебен ефект върху организма, засягайки опорно-двигателния апарат и психическото състояние. Съответно, с това – те засилват и имунната система, насърчавайки възстановяването на тялото. Разбира се, вендузите за целулит не трябва да се използват като единствена мярка за трайна борба с нежеланите трапчинки по повърхността на кожата, а в комбинация и от здравословен начин на живот. За още полезни съвети на тема „портокалова кожа”, може да следите нашия блог!

Спешна помощ в борбата срещу целулита

Представяме ви Целулес / Celuless®, който е изцяло натурален продукт с рационална комбинация от витамин C (L-аскорбинова киселина) и биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони). Неговият прием ще ви осигури по-добра микроциркулация и трофика на кожата, както и по-лесно отвеждане на токсините от организма. И така, вие ще се борите с целулита не само отвън, но и отвътре. Фармацевтичната му форма, а именно – растителни капсули под формата на микропелети гарантира по-добра усвояемост, поносимост и ефективност, както и контролирано освобождаване на активните съставки на продукта. Дозира се 3 пъти дневно по 1 капсула, след прием на храна. Безопасен, дори при продължителна употреба!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: