борбата с целулита

Борбата с целулита – постижима цел или неравностойна битка?

Борбата с целулита е обща грижа за много жени, тъй като засяга почти 90% от нежния пол в даден момент от живота им. Целулитът често се разглежда като нежелан „враг“, което кара мнозина да се чудят дали редуцирането му е постижима цел или неравностойна битка. Добре е да сте наясно, че портокаловата кожа не е застрашаващо живота състояние, но стремежът да го сведете до минимум може да изглежда обезсърчително и да изиграе лоша шега на самочувствието ви. С правилния подход обаче борбата с целулита може да бъде ефективна. Разберете кои са най-добрите стратегии за целта по-надолу в статията.

Първата стъпка в борбата с целулита е разбиране на същността му

Преди да се потопим в стратегиите за борба с целулита, важно е да разберем срещу какво се изправяме. Целулитът възниква, когато мастните натрупвания пробият съединителната тъкан под кожата, създавайки трапчинки, бучки, най-често по бедрата, задните части и корема. Интересното е, че целулитът не е пряко свързан с наднорменото тегло – дори слабите хора могат да имат трапчинки. Факторите, допринасящи за формирането му, включват генетика, хормони, диета, начин на живот и възраст. Един не толкова забавен факт за жените е, че силният пол са по-малко склонни да развият целулит поради разликите в структурата на съединителната им тъкан. Това е така, защото колагеновите влакна при мъжете са кръстосани, а тези при дамите обикновено са разположените вертикално. А това от своя страна позволява на мазнините да преминават по-лесно, пробивайки съединителната тъкан.

Холистичен подход в борбата с целулита чрез диета и упражнения

Когато става въпрос за борба с целулита това, което слагате в чинията си и как движите тялото си, може да се окаже разковничето за редуциране на проблема. Балансираната диета, богата на антиоксиданти, постни протеини и здравословни мазнини може да помогне за подобряване еластичността на кожата и намаляване на възпалението. А храните с високо съдържание на витамин С, като цитрусови плодове и чушки, помагат за стимулиране производството на колаген, което потенциално подобрява структурата на кожата.

Редовните упражнения са друг важен компонент в борбата с целулита, особено силовите и интервалните тренировки с висока интензивност (HIIT). Последователността е ключова, тъй като редовните упражнения подобряват кръвообращението, намаляват телесните мазнини и повишават мускулния тонус, като всички те допринасят за намаляване на целулита. Проучване, публикувано в Journal of Cosmetic and Laser Therapy, установява, че комбинация от аеробни упражнения и силови тренировки 3 пъти седмично в продължение на осем седмици води до значително намаляване на целулита при участниците.

Реалистични очаквания – ключът към спечелването на битката срещу целулита

Борбата с целулита е равностойна, когато си поставите реалистични очаквания. Въпреки че различните подходи могат да подобрят външния вид на целулита, пълното премахване рядко е постижимо. Генетиката играе важна роля в образуването на портокаловата кожа и дори хора с много малко телесни мазнини могат да имат такава.

Това обаче не означава, че битката с целулита е напълно неравна. Чрез комбиниране на здравословен начин на живот с подходящите върху засегнатите зони лекове, много хора могат да постигнат забележими подобрения. Ключът е да се съсредоточите върху цялостното здраве на кожата и вътрешното състояние на организма, вместо да се вманиачавате върху всяка трапчинка.

Докато борбата с целулита може да бъде личен избор, също толкова важно е да приемете себе си и тялото си и да се съсредоточите върху цялостното здраве и благополучие.

Природата дава шанс в борбата с целулита за по-равностойна битка

За максимален ефект е необходимо средство, което ефективно да се бори с целулита отвътре навън. Затова и Целулес / Celuless® е идеално в този случай. Това е иновативен натурален продукт със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Приеман редовно той съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети, се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

А за по-добър ефект може да го комбинирате с новият, иновативен дермокозметичен продукт под формата на емулсия във вид на спрей за омекотяване и изглаждане на портокаловата кожа. Това е Целулес Дерма Спрей / Celuless® Derma Spray. Благодарение на комбинацията от взаимно допълващи се активни съставки – Азиатска центела (Centella asiatica) и екстракт от гроздови семена, продуктът:

  • омекотява, изглажда и подобрява външния вид на кожата при“портокалова кожа”, белези, стрии и други кожни несъвършенства
  • успокоява, овлажнява и подобрява еластичността на „портокаловата кожа”
  • поддържа доброто състояние и здравината на колагена и заздравя структурата и трофиката на кожата
  • подпомага постигането на стегнат и оформен силует

Потърсете в аптеките или закупете онлайн за по-голямо удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни цени и актуални промоции.

Сподели: