спорт срещу целулит

Спорт срещу целулит – ефективното решение

Да, това е нещото, което ще ви донесе най-желаните резултати, а именно – спорт срещу целулит. Докато жените са значително по-склонни да бъдат засегнати от целулит, рискът при мъжете е в пъти по-нисък. Ако страдате от целулит, то ще забележите как повърхността на кожата ви се променя в трапчинки – обикновено това се случва в областта на бедрата, дупето и ханша. Тези вдлъбнатинки възникват, когато мастните клетки в подкожната тъкан упражняват натиск върху съединителната ви тъкан, а в резултат на това – влакната на съединителната тъкан се избутват настрани и изпъкват нагоре.

Защо мъжете нямат проблем с целулита – интересно, но факт!

Мъжете имат значително по-здрава съединителна тъкан от жените. Освен това, за разлика от съединителната тъкан на жените, тази на мъжете е с мрежеста структура, която не позволява на мастните клетки да излязат лесно нагоре. И така, много жени страдат от този “недостатък” и най-често задаваният въпрос е кой спорт срещу целулит би помогнал.

Спорт срещу целулит – кой наистина ще доведе до желаните резултати?

Спортът срещу целулит е един от най-ефективните методи за минимизиране на досадните трапчинки. Не всеки спорт, обаче, помага срещу целулита и борбата с него, но ние избрахме за вас, тези които наистина действат.

Първият спорт срещу целулит, с който ще ви запознаем, е ходенето. Най-лесният за практикуване от този списък. Освен това, допълнителното предимство тук е, че не струва нищо или почти нищо. С тази дейност може да изгаряте мазнини, като по този начин намалявате и портокаловата кожа. Колкото по-дълго продължава ходенето, толкова по-голям ефект ще виждате.
Вторият спорт срещу целулита е плуването. При плуване натоварвате цялото си тяло, особено краката – където целулитът е и най-забележим. Изграждайки клетки от мускулни влакна, вие измествате съществуващите вече мастни клетки и така намалявате целулита.

На трето място поставяме силовите тренировки – особено тези за крака и ръце. С тях вие имате всички шансове да преборите целулита. Най-стандартното упражнение остава клякането, натоварвайки бедрата и глутеусите.

И на последно място, но не и по важност – йога. Чрез редуване на разтягане, отпускане и напрежение, мускулите могат да бъдат добре оформени и това да редуцира целулита. А, също така – йогата не само отпуска тялото ви, но и го тренира страхотно. Вдишайте дълбоко и започвайте тренировка!

Какво може да включите, освен спорт срещу целулит?

Да, спортът е много важен в борбата с целулита, но само той не е достатъчен. Ще ви представим няколко опции, които може да включите към ежедневието си, за да се преборите с портокаловата кожа. В допълнение към загубата на тегло, здравословната и балансирана диета, е добър начин да намалите целулита. Плодовете и зеленчуците осигуряват всички необходими хранителни вещества за това.

Нека не забравяме и масажите, както и контрастните душове. С цел механично стимулиране на тъканта, масажите са особено популярни в борбата с целулита. А, душовете – горещ и студен, редуващи се, стимулират кръвообращението и насърчават редуцирането на трапчинките.

А, за най-добри резултати – добавете и ваш любим продукт, насърчаваш отвеждането на токсините от тялото навън. И така, вие ще имате мечтано дупе и бедра без целулит!

Комбинирайте спорта срещу целулит с подходящ продукт

Целулес / Celuless® е продукт, който съдържа в себе си L-аскорбинова киселина, проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони). Благодарение на всички тях, той успешно се бори с упорития целулит, подобрявайки микроциркулацията и трофиката на кожата. Също така, продуктът стимулира синтеза на колаген и насърчава по-добрия лимфен дренаж на подкожната мастна тъкан, което води до най-добри резултати. Изцяло натурален, подходящ за продължителен прием без странични ефекти.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна или да го поръчате бързо, лесно и удобно от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: