целулит по корема

Целулит по корема – о, не и там ли?

Всъщност при много жени се среща и целулит по корема, който влияе на самочувствието и нагласата за възприемане на тялото. Разбирането на причините за образуване на целулит в тази област, както и откриването на практически начини за неговото редуциране може да даде възможност на засегнатите да се чувстват по-уверени и удобно в кожата си. В тази статия ще се задълбочим в причините за поява на целулит по корема и ще дадем практични съвети за ефективно справяне с него.

Причини за поява на целулит по корема – защо точно там?

Целулит по корема често се появява поради комбинация от фактори, включително генетика, хормонални промени, лошо кръвообращение и навици в начина на живот. Хормоналните колебания най-вече на естрогена могат да допринесат за развитието на целулит, като влияят върху разпределението на мазнините и съединителната тъкан. Доказано портокаловата кожа се появява най-вече в периода на „хормонални скокове“, при пубертета, през бременността и периода на менопаузата. Освен това естрогена действа и върху кръвоносните съдове в подкожната мастна тъкан. При хормоналните промени се нарушава кръвообращението там, в резултат на което не достига кислород до мастната тъкан. Така се образуват твърди бучки мазнини и характерната за целулит неравна повърхност по кожата на корема. Освен това заседналият начин на живот, нездравословното хранене и излишните телесни мазнини могат да влошат появата на целулит, правейки го по-забележим в областта на корема.

Стратегия за редуциране на целулит по корема – опитай и ти!

Дали се намира по корема или в други части на тялото, стъпките за премахване на целулита се припокриват. Стратегията е комплексна, изисква постоянство и носи положителни последици не само за по-добрия външен вид, но и за цялостното благосъстояние на човек.

Здравословна диета и оптимална хидратация

Поддържането на балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци, протеини и пълнозърнести храни, помага за поддържане на здравословно тегло като така естествено се намалява и появата на целулит. Включването на храни с високо съдържание на антиоксиданти, като горски, цитрусови плодове и листни зеленчуци, стимулира производството на колаген, подобрявайки еластичността на кожата. Пиенето на много вода през целия ден също е от съществено значение за изхвърляне на токсини от тялото и запазване на кожата хидратирана, което минимизира видимостта на целулит по корема.

Редовна физическа активност

Редовната физическа активност играе решаваща роля в управление на целулит по корема чрез подобряване на кръвообращението, тонизиране на мускулите и намаляване на общите телесни мазнини. Най-добре е в рутината да се включи комбинация от сърдечно-съдови упражнения, силови тренировки и такива насочени към проблемната коремната област. Съсредоточете се върху упражнения, които ангажират основните мускули като коремни преси, ритници и колоездене, за да укрепите и стегнете коремната област, като в крайна сметка намалите появата на целулит.

Неинвазивни терапии

В допълнение към промените в начина на живот са налични различни неинвазивни възможности за лечение, които помагат за намаляване появата на целулит по корема. Те могат да включват локални кремове, масажни техники, сухо четкане и др. Въпреки че тези практики могат да осигурят временни подобрения на външния вид на целулита, от съществено значение е да поддържате здравословен начин на живот за постигане на дълготрайни резултати.

За по-бърз и ефективен начин за премахване на целулит по корема може да се добави и природен продукт

Целулес / Celuless® е иновативен продукт, който успешно се бори с неприятния целулит при жените, в това число и по корема. Уникалната комбинация от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина, които влизат в състава му, оказват положително действие върху микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това те подпомагат лимфния дренаж, стимулират синтеза на колаген и извеждат течностите и токсините от тялото. Натуралната комбинация се предлага под формата на микропелети за по-бързо действие и оптимално усвояване.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: