митове за целулита

Широко разпространени митове за целулита – разберете кои са те!

Темата за борбата с целулита винаги е актуална, а развенчаването на някои митове може да помогне за справяне с проблема. За да направим това е необходимо да сме наясно със същността на портокаловата кожа. Заливащата ни информация обаче прави задачата доста по-трудна за изпълнение, а това от своя страна не позволява да се предприемат адекватни действия. Тази статия има за цел да отсее част от „истините“ за целулита, което ще помогне и за изготвянето на добър план за редуциране на трапчинките.

Само хората с наднормено тегло имат целулит – най-известния сред всички митове

Наднорменото тегло прави появата на целулит по-забележима – колкото повече мазнини има под кожата, толкова по-вероятно е тя да натовари съединителната тъкан и да изпъкне от отслабените й места. Но това съвсем не означава, че слабите жени не страдат от този проблем, напротив доказано е, че 80% от всички дами имат видим целулит на различни части по тялото си. В този случай гените оказват най-вече влияние за образуването на портокаловата кожа. Може да спазвате тренировъчен и хранителен режим, и пак да се сблъскате с неприятните трапчинки, ако някой в семейството ви има целулит.

Кардио тренировките са най-добрите за справяне с целулита – фактите разбиват и най-популярните митове

Кардио тренировките като бързо ходене, бягане или колоездене могат да стопят излишните мазнини и да спомогнат за намаляване появата на трапчинки и неравности по кожата. Но за истински резултат е необходимо да се включат и силови упражнения. Едно проучване сред възрастни, които са правили три 30-минутни аеробни тренировки всяка седмица, в продължение на 2 месеца доказва това. В края на изследването участниците отслабнали с четири килограма, но не натрупали никаква мускулна маса. Когато обаче комбинирали 15 минутна аеробна тренировка и практикуване на 15 минути силови упражнения за същото време, свалили 10 килограма мазнини, качили 2 килограма мускули и изваяли видимо по-оформена и стегната фигура.

Компресивните стягащи клинове премахват целулита – мит или реалност?

Да, носенето на такъв тип облекло може да помогне за намаляване триенето на бедрата и успешното им стягане по време на тренировка. Но честно казано, това има временен ефект и едва ли ще видите някаква видима промяна след приключването й. Всъщност някои тесни дрехи, най-вече стегнатите ластици, могат действително да допринесат за появата на целулит. Те ограничават притока на кръв в тялото и прекъсват микроциркулацията на кожата.

Целулитът се премахва с липосукция – един от често срещаните митове

Липосукцията може да избави човек от няколко излишни килограма в областта на ханша, бедрата и корема, но със сигурност няма да заличи целулита. При извършването на процедурата с помощта на вакуум се премахва част от мастните натрупвания, но не се възстановява структурата на кожата. В някои случаи липосукцията дори може да навреди като доведе до проблеми с циркулацията и да увреди участъци от съединителната тъкан в тялото.

Сред като развенчахме някои от митовете за целулита, предлагаме и ефикасно решение за подобряване вида на кожата

Спокойно може да се доверите на Целулес / Celuless® – иновативен натурален продукт, който успешно изглажда несъвършенствата в проблемните зони. Това средство е съчетание от добре подбран състав, включващ проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C (L-аскорбинова киселина). Формулата се бори с упорития целулит отвътре навън, като подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Освен това подпомага лимфния дренаж на подкожната мастна тъкан и стимулира производството на колаген. Природният продукт се предлага под формата на микропелети, което осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и е подходящ за продължителна употреба.

Потърсете го в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ще намерите актуални и атрактивни промоции.

Сподели: