билки против целулит

Билки против целулит – помощ от природата

В тази статия ще ви разкрием тайните на природата чрез най-добрите билки против целулит – състояние неприятно най-вече за женския пол. Портокаловата кожа засяга хора с всякакви форми и размери на тялото. Често стратегията за редуциране на трапчинките по кожата е комплексна и резултатите идват след време. С включването на някои билки против целулит в ежедневието си обаче, може да помогнете „нещата“ да се случват малко по-бързо. Вижте по-надолу в редовете кои са те.

Готу кола – една от чудотворните билки против целулит

Вероятно повечето от вас не са чували за тази билка, но със сигурност сте срещали името „азиатска центела“. Тя влиза в състава на много съвременни продукти в грижата за кожата на лицето и тялото. И двете наименования отговарят на едно и също растение, познато в Азиатските страни като билката на дълголетието. Каква е ползата от нея за редуциране на портокаловата кожа обаче? Готу кола прави чудеса с целулита, като подобрява кръвообращението и укрепва съединителната тъкан под кожата. Освен това благодарение на химичния състав на тази билка се активира и естествения процес на производство на колаген. Това помага за изглаждане на трапчинките и неравностите, оставяйки кожата да изглежда по-стегната и по-тонизирана.

Конски кестен – отговорът на природата за намаляване на целулита

Една от следващите мощни билки против целулит е конския кестен. Богат на съединения, наречени сапонини, билката има противовъзпалителни и диуретични свойства. Те от своя страна помагат за намаляване задържането на течности и подобряват притока на кръв. А всички знаем, че това са едни от предпоставките за появата на трапчинки по тялото. Успявайки да намерите място на конския кестен във вашата рутина значително ще намали появата на целулит, придавайки на кожата ви по-гладка и равномерна текстура.

Глухарче – една от подценяваните билки против целулит

Не подценявайте скромното глухарче, когато става въпрос за борба с целулита. Тази обикновена на пръв поглед трева е пълна с витамини и минерали, които поддържат здравата функция на кожата и детоксикацията на тялото. Глухарчето действа и като диуретик, като помага за изхвърлянето на излишните течности и токсини от организма. А това със сигурност ще намали появата на целулит с течение на времето.

Плодове от хвойна – една от най-ароматните билки против целулит

Плодовете на хвойната не се славят само с божествения си аромат – те са и мощен съюзник в битката срещу целулита. Тази ароматна билка съдържа съединения, които стимулират кръвообращението и подпомагат извеждането на токсини от тъканите. Освен това те помагат за разграждането на мастните натрупвания в тялото, което помага за редуциране на целулита. Включването на плодове от хвойна в рутинната ви грижа за кожата може да я направи да изглежда по-стегната и гладка за нула време. Най-често това става с готово направени антицелулитни масла, които се използват за масажиране на засегнатите от портокаловата кожа места. Важно е винаги преди да започнете да употребявате хвойна да направите тест за поносимост.

Природен продукт за ефективна борба с целулита

Освен горепосочените билки против целулит на помощ идва и Целулес / Celuless® в борбата за по-стегната и по-гладка кожа. Това е изцяло природен продукт, в състава на който влизат биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, както и проантоцианидин, и L-аскорбинова киселина. L-аскорбиновата киселина е един от множеството антиоксиданти, които се борят успешно със свободните радикали и освен това тя насърчава производството на колаген и протеини – едни от отговорниците за здрави тъкани. Биофлавоноидите от своя страна правят капилярите по-здрави, кожата по-еластична като по този начин се намалява вероятността от образуване на повече целулит. Приеман редовно, продуктът съдейства за отвеждане на течности и токсини от тялото, подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. А благодарение на специалната фармацевтична форма – растителни капсули под формата на микропелети се осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Не се колебайте, потърсете продукта в аптеките в страната или за по-голямо удобство поръчайте сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: