факти за целулита

Факти за целулита, които ще ви накарат да се усмихнете

Факти за целулита – проверена информация, която ще ви накара да обичате тялото си още повече. И знайте, че вие не сте сами в борбата си с него.

Един от фактите за целулита, е че това е чисто женски проблем

За наше огромно съжаление, това е вярно в по-голямата си част. Причината, поради която мъжете са почти пощадени от този проблем, се дължи на специфичната за пола различна анатомия. На първо място, нежният пол има по-малко поддържаща съединителна тъкан. Паралелно разположените влакна на женската съединителна тъкан трудно прикриват проблемни части при тялото и така – мастните клетки се открояват съвсем ясно на повърхността на кожата. И, една малка утеха – около 10% от всички мъже също страдат от целулит.

Положението се влошава с възрастта – един от не толкова известните факти за целулита

За съжаление, това също е вярно. Изглежда, че хормоните играят роля и тук. С напредване на възрастта, телата на жените произвеждат по-малко естроген – хормонът, отговорен за гъвкавостта и функционалността на кръвоносните съдове. За да стане още по-ясно, по-малкото естроген, означава и по-лош кръвен поток. А, това от своя страна води до намалено образуване на нов колаген и разграждане на по-старата съединителна тъкан. С течение на годините, тялото все повече разгражда мускулите и ги преобразува в мастна тъкан. Въпреки това, ако сте нямали целулит, когато сте били по-млади, вероятността да се появи, когато остареете е по-малка.

Поредният от фактите за целулита – предава се по наследство

Да. Въпреки това, става въпрос по-малко за наследствено и повече за влиянието на допълнителни фактори за неговата поява. Нестабилната съединителна тъкан е проблем на рода. Ако майката и бабата имат портокалова кожа, вероятността дъщерята и внучката да я получат, е огромна. И все пак, знайте, че генетиката е само малка част от целия целулитен пъзел. Фактори като диета, активност и поддържане на здравословно тегло, също са много важни.

Спортът и йогата помагат или фактите за целулита, които ще ни изпотят

Най-накрая искрица надежда, която ще ни крепи до самия финал! Всъщност, целенасочените упражнения могат да намалят целулита. Портокаловата кожа се появява, когато съединителните влакна под кожата отслабват и губят своята еластичност. Разтягането, следователно укрепването на тези зони, ще стегне кожата и изгори излишните мазнини. Комбинацията от силови тренировки и такива за издръжливост е най-ефективна. А, най-добрите спортове за борба с целулита са плуването и колоезденето.

Правилно хранене – най-любимият от фактите за целулита, които подкрепяме с две ръце

Неправилната диета води до затлъстяване. Мастните клетки нарастват и точно това създава изпъкналите подутинки, така типични за целулита. Ако диетата ви е с ниско съдържание на мазнини, лишавате се от захар и храни от бяло брашно, мастните клетки ще се свият бързо. Между другото, протеинът, който приемате с птичето месо, рибата и др. храни, е отлично средство срещу целулита. Най-важният антицелулитен елемент, обаче си остава водата. Високото съдържание на вода поддържа съединителната тъкан в най-добра форма. Препоръчително е да ядете повече краставици, репички, чушки и домати, защото те имат високо съдържание на вода.

Пушене, стрес и високи токчета – фактите за целулита, които ще ви изненадат

Безспорен е фактът, че консумацията на тютюневи изделия намалява притока на кръв към съдовете. А, това отслабва и производството на колаген, което от своя страна кара съединителната тъкан да губи своята еластичност и мастните натрупвания отдолу стават по-видими. Нека не забравяме, че и пушенето ускорява стареенето на кожата. Най-добрите „приятели“ на любимия целулит също са хормоните на стреса – адреналин и норадреналин, които насърчават раздуването на мастните клетки. А, колко опасно е носенето на високи токчета? За жените, които не страдат от портокалова кожа, няма проблем, но за другата част – вадете токчетата само при специални поводи, защото кръвообращението с тях се затруднява, а това насърчава образуването на “трапчинки”.

Освен тези интересни факти за целулита, може да откриете още много полезна информация за него в нашия блог – така, че не забравяйте, че знанието е сила, която ще ви отърве от този „проблем“!

Изпитано, изцяло природно средство срещу целулит

Борбата срещу целулита е дълга, а на помощ идва Целулес / Celuless®. Той е изцяло природен продукт, който съдържа в себе си биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, също проантоцианидин и L-аксорбинова киселина.

L-аскорбинова киселина е един от многото антиоксиданти, които редуцират вредите, нанесени от различни свободни радикали. Също така, тя насърчава производството на колаген и протеин, които са едни от отговорниците за здрави тъкани.

Биофлавоноидите пък правят капилярите по-здрави, също и кожата в пъти по-еластична, намалявайки вероятността от образуване на още целулит.

В комбинация, те подобряват микроциркулацията и трофиката на кожата. А, също така – нейната еластичност и структура. Препоръчван от редица доказани специалисти в областта и без противопоказания!

Може да откриете продукта в аптечната мрежа или в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: