плодове срещу целулит

Плодове срещу целулит – естествените помощници за гладка кожа

Плодове срещу целулит – да, те са тук и ще ви помогнат в борбата срещу портокаловата кожа! Целулитът е проблем, който засяга голям процент от жените, независимо от възрастта и физическата форма. Характеризира се с неравна и “портокалова” текстура на кожата, причинена от натрупването на мазнини и вода в съединителната тъкан. За щастие, съществуват редица природни методи за справяне с този естетически проблем, като един от най-ефективните подходи е консумацията на определени плодове. Нека разгледаме как плодовете могат да помогнат в борбата срещу целулита и кои от тях са най-полезни.

Плодове срещу целулит – как те помагат?

Плодовете са пълни с важни хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти, които подобряват състоянието на кожата и стимулират обмяната на веществата. Някои от тях също така съдържат много фибри и вода, които помагат за изчистване на токсините от тялото и подобряване на хидратацията. Здравословната диета, богата на плодове, може да помогне за намаляване на мастните натрупвания и подобряване на кръвообращението – два основни фактора за борбата с целулита.

Плодове срещу целулит – това са те

Грейпфрут – той е известен със своите мощни детоксикиращи свойства и високо съдържание на витамин C. Този плод стимулира метаболизма и помага за изгарянето на мазнини, което прави кожата по-гладка и стегната. Грейпфрутът също така съдържа нарингин, който помага за регулиране на метаболизма на глюкозата и липидите, като по този начин се намаляват мастните натрупвания под кожата.

Ягоди – те са сред плодовете с високо съдържание на антиоксиданти, защитаващи клетките от увреждания. Ягодите също така са богати на витамин C, който стимулира производството на колаген – протеинът, отговорен за еластичността и здравината на кожата. Яденето на тези червени плодчета спомага за подобряване на микроциркулацията и намаляване задържането на вода, което допринася за по-гладка кожа и намаляване на целулита.

Боровинки – те са друг мощен антиоксидантен плод, който помага в борбата с целулита. Боровинките съдържат антоцианини – естествени пигменти, които предпазват кожата от стареене и увреждания от свободните радикали. Също така, боровинките подобряват кръвообращението, което помага за намаляване видимостта на целулита и изравняване на кожния релеф.

Диня – тя е изключително хидратиращ плод, тъй като съдържа около 90% вода, като помага за изчистване на токсините и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата – два ключови фактора в борбата с целулита. Високото съдържание на вода в динята също така стимулира изхвърлянето на излишните течности от тялото, които често са причина за подпухналост и поява на целулит.

Киви – то също е чудесен източник на витамин C, който играе важна роля в синтеза на колаген. Кивито подпомага обновяването на клетките и поддържа кожата еластична. Също така, този плод съдържа ензими, които подпомагат разграждането на мазнините и ускоряват метаболизма, което намалява мастните отлагания под кожата.

Плодовете срещу целулит са не само вкусни и освежаващи, но и могат да бъдат мощно оръжие в борбата с портокаловата кожа. Богати на витамини, минерали и антиоксиданти, те подпомагат хидратацията, намаляват задържането на вода и подобряват кръвообращението – фактори, които пряко влияят на целулита. Комбинирайте консумацията на тези плодове срещу целулит с физическа активност и добри хидратиращи навици, за да постигнете по-гладка и стегната кожа.

Комбинирайте плодовете срещу целулит с продукт, който наистина води до желаните резултати

Експертите съветват да заложите на Целулес / Celuless®, натурален продукт, който съдържа специална комбинация от биофлавоноиди (терпин лактони, флавон гликозиди), проантоцианидин и витамин C (L-аскорбинова киселина). Той оказва благоприятно въздействие върху кожата и подобрява микроциркулацията, като улеснява извеждането на токсините от организма и помага за справяне с целулита отвътре. Продуктът се предлага в иновативна форма – растителни капсули под формата на микропелети, които осигуряват по-добро усвояване и поносимост. Дозировката е лесна – приемайте по 1 капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Също е напълно безопасен и не предизвиква странични ефекти.

Включете любимите плодове срещу целулит и използвайте точния продукт, за да видите разликата!

Можете да намерите продукта в аптеките или да го поръчате онлайн от електронен магазин MoMo на www.momo.bg.

Сподели: