без целулит по бедрата

Без целулит по бедрата – мисия невъзможна или постижима цел?

Без целулит по бедрата изглежда като непостижима мечта за мнозина, но с правилните знания и стратегии може да стане реалност. Целулитът, често срещано и разочароващо състояние, засяга външния вид на кожата на бедрата, което я кара да изглежда на трапчинки или бучки. Това от своя страна води до намаляване самочувствието на човек, липсата на желание в грижата за здравето и последиците след това. Затова и в тази статия ще предложим някои работещи стратегии за редуциране на портокаловата кожа.

Целулит по бедрата – повече за проблема

Целулитът се причинява от натрупване на мазнини под кожата, което притиска съединителната тъкан, вследствие на което се появяват така неприятните трапчинки. По-често се среща при жените поради различното разпределение на мастната, мускулната и съединителната тъкан. Хормоните, генетиката, факторите, свързани с начина на живот и дори облеклото могат да повлияят на развитието на целулит. Бедрата са особено предразположени към целулит, защото те са често срещана зона за складиране на мазнини, най-вече при нежния пол. Разбирането на основните причини за поява на портокаловата кожа може да помогне за разработването на ефективни стратегии за борба с него.

Редовни тренировки = без целулит по бедрата

Всички сме наясно колко важна е физическата активност за цялостното здраве на човек. Знаете ли обаче, че това е и един от най-ефективните методи за премахване на целулита по бедрата? Сърдечно-съдовите упражнения като бягане, колоездене и плуване, помагат за изгарянето на мазнини и подобряват кръвообращението. Силовите тренировки като клякания, напади и повдигания на краката, тонизират и изграждат мускули в бедрата, което може да намали появата на целулит. Постоянните упражнения не само помагат за намаляване на мазнините, но също така подобряват еластичността на кожата и цялостния мускулен тонус, което прави бедрата да изглеждат по-гладки и стегнати.

Без целулит по бедрата чрез професионални процедури

За тези, които търсят по-модерни решения, професионалните процедури могат да предложат ефективни резултати за намаляване на целулита. Лазерната терапия, радиочестотата и ултразвука са насочени към „разбиване“ на мастните депа и за стимулиране производството на колаген. Така се подобрява еластичността на кожата и видимо се намалява целулита. Криолиполизата, известна като „замразяване на мазнини“, е друго неинвазивно лечение, което разрушава мастните клетки и изглажда кожата. Консултацията с дерматолог или професионалист в естетичните лечения е важно, защото помага да се определи най-добрият курс на действие въз основа на индивидуалните нужди и цели.

Грижа за кожата за бедра без целулит

Грижата за кожата чрез някои локални лечения могат да играят важна роля за намаляване на целулита по бедрата. Редовното ексфолиране и масаж подобряват притока на кръв и спомагат за разграждането на мастните натрупвания под кожата. Използването на кремове и лосиони, които съдържат кофеин, ретинол или други активни съставки, може временно да стегне кожата и да намали видимостта на целулита. Техника, която включва четкане на кожата с четка с твърд косъм, също може да стимулира кръвообращението и да намали неприятните трапчинки. Въпреки че тези процедури може да не премахнат напълно целулита, те могат значително да подобрят външния вид на кожата.

Иновативна грижа за омекотяване и изглаждане на портокаловата кожа

Дерматолозите у нас препоръчват нов висококачествен дермокозметичен продукт под формата на емулсия във вид на спрей, за редуциране на целулита. За интензивна грижа за кожата на ханша, бедрата, седалището и корема при „портокалова кожа“ може да се доверите на Целулес Дерма Спрей / Celuless® Derma Spray. Действието се дължи на добре подбрания му натурален състав от взаимно допълващи се активни съставки, а именно Азиатска центела (Centella asiatica) и екстракт от гроздови семена. Действието му е насочено към няколко направления:

  • За интензивна грижа за кожата на бедрата, ханша, седалището и корема
  • За омекотяване, изглаждане и подобряване външния вид на кожата при “портокалова кожа”, белези, стрии и други
  • За успокояване, охлаждане, овлажняване и подобряване еластичността на кожата
  • За поддържане на доброто състояние и здравината на колагена и за заздравяване на структурата и трофиката на кожата

Това обаче не е всичко! Може да се възползвате и от предимствата на крем-спрей технологията на продукта, като лесно и удобно нанасяне и прецизно дозиране. При това се постига два пъти по-висока икономичност от обикновения крем – 100 мл се равнява на 500 впръсквания. Побързайте и закупете от аптеките или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да се възползвате от атрактивни промоции.

Сподели: