целулит при менопауза

Целулит при менопауза – триковете, които ще ви спасят

Целулит при менопауза – освен всички други смущения, той също е налице. Целулитът не ни притеснява само през 20-те или 30-те години, а дори и много след това. Въпреки това, можем лесно да помогнем с някои от съветите, които ще откриете в статията.

В допълнение към горещите вълни, резките промени в настроението и косопадът, метаболизмът ви също се включва или по-точно, изключва, по време на менопаузата. Разбира се, това се отразява и на вашата фигура, както и на съединителната ви тъкан, така че е напълно нормално през този период да качите няколко килограма и битката с целулита да започне.

Изпитани съвети срещу целулит при менопауза

  • Масажирайте редовно проблемите зони. Това е изключително лесен метод за борба с вдлъбнатинките по бедрата и дупето. Съветваме ви да използвате суха четка за тяло. Чрез масажиране на кожата с кръгообразни движения, вие ще стимулирате кръвообращението, което насърчава образуването на колаген и възстановяването на еластичността на кожата.
  • Пийте много, много течности. Колкото и просто да звучи, знаем, че рядко се спазва. За да се изгладят вдлъбнатинките по бедрата, достатъчно е да приемате поне по 2 литра течност всеки ден под формата на вода или неподсладен чай. Това не само стимулира метаболизма и храносмилането, но и помага отстраняването на токсините от тялото. А, резултатът е мечтаната, стегната кожа.
  • Започвайте всяка сутрин с няколко лесни упражнения. Ако искате да се отървете от целулита при менопауза, то вие трябва да тренирате. Това не означава, че е необходимо да се потите по няколко часа във фитнеса, просто следващия път – изберете стълби, вместо асансьор. Така ще сте по-енергични и ще укрепите вашата съединителна тъкан. А, относно упражненията – клекове и напади по 15 повторения вършат страхотна работа за стартиране на деня.
  • Вземете душ, но нека бъде контрастен. Ежедневните редуващи се душове също спомагат при борбата с целулита при менопауза. Изплакнете долната част на тялото си със студена и гореща вода, 3 пъти – последователно. Така, вие ще стимулирате кръвообращението и лимфната течност, което от своя страна ще изглади съединителната тъкан.
  • Избирайте храни, богати на протеини и фибри щом се борите с целулита при менопауза. Това може би е съветът, който изисква повече усилия, но пък дава и най-добри резултати. Ако обърнете малко внимание на вашата диета, консумацията на сладки и солени храни – то несъмнено вие ще забележите разликата в кожата си.

Цялостната промяна на кожата при менопаузата

Хормоналните промени по време на менопаузата, разбира се, се забелязват и при най-големия ви орган, кожата. Естрогенът, както знаете, участва в образуването на колаген, който е един от най-важните протеини за съединителната тъкан. А, тъй като нивата на естроген спадат значително, кожата става все по-тънка и губи своята еластичност. Освен това, колагенът помага за задържане на влагата. Тъй като съдържанието на липиди също спада, жените по време на менопауза и след нея все повече страдат от чувствителна, суха и дори напукана кожа. В зависимост от вашето предразположение, относително високото ниво на тестостерон също може да доведе до кожни проблеми като черни точки, пъпки и разширени пори. Именно, поради промените в кожата по време на менопауза, вие трябва да преосмислите и нейната ежедневна грижа.

Сбогуване с целулита при менопауза

Целулес / Celuless® е иновативен продукт, който се бори успешно с целулита при жените – във всички зони и възрасти! Ефектът си, той дължи на L-аскорбиновата киселина, проантоцианидина и биофлавоноидите, които влизат в неговия състав.

L-аскорбиновата киселина е позната още като витамин C, който подпомага множество функции в тялото. Той е антиоксидант, който намалява вредите, нанесени от свободните радикали, а също така насърчава целостта на съединителната тъкан. Нека не забравяме, че подкрепя и вашата имунна система.

Проантоцианидинът е също антиоксидант, който стабилизира нивата на колаген в тялото ви.

Биофлавоноидите пък допринасят за производството на най-важния протеин за кожата, чийто синтез все повече намалява с възрастта, поддържат имунната система и повишават тонуса.

И така, благодарение на един продукт вие ще забравите за появилия се целулит при менопауза!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: