целулит

Топ 7 домашни трикове срещу целулит

Целулит – състояние на кожата, което е познато на почти всички жени в света. Чудите се как да го намалите? Сега ще ви разкрием нашите любими тайни, които може да прилагате у дома!

Съвет № 1 срещу целулит: Движете се – колкото е възможно, повече

Упражненията нямат да накарат целулита да изчезне магически, но ще осигурят по-стегнат вид на кожата ви, като също така ще разградят част от мазнините, което ще повлияе положително върху трапчинките по различните части от тялото ви. Силовите тренировки също са подходящи срещу целулит – клековете и нападите са перфектен избор. Освен всичко това, движението подобрява и кръвообращението, което насърчава премахването на целулита.

Съвет № 2 срещу целулит: Не консумирайте твърде много сол

Много фактори могат да причинят задържане на течности, загуба на еластичността на кожата, натрупване на мазнини и др., които водят до развитие на целулит. Така, че – има смисъл да избягвате прекомерната консумация на сол, както и да пиете достатъчно, но не твърде много вода.

Съвет № 3 срещу целулит: Детоксикирайте тялото си редовно

Това означава да го пречистите от веществата, които сте приемали в продължение на дълги периоди от време, и които не са полезни за тялото ви. Детоксикацията е идеална за вашето благосъстояние и ще подобри външния вид на кожата. И, не – нямаме предвид строги диети, а по-скоро прием на по-лека храна в комбинация с упражнения.

Съвет № 4 срещу целулит: Поддържайте оптимално, постоянно тегло

Избягвайте големите колебания в килограмите, защото това води до разтягане и свиване на кожата. Отслабването и укрепването на мускулите на краката, задните части и корема може да направи целулита по-малко забележим, тъй като загубата на тегло намалява съдържанието на мастните клетки, но не ги елиминира напълно. Поддържането на здравословно тегло през целия ви живот предотвратява появата на още целулит.

Съвет № 5 срещу целулит: Уверете се, че приемате достатъчно витамини

Балансираната диета обикновено осигурява всички необходими витамини и минерали за вашето тяло. Когато става въпрос за целулит, както и други кожни проблеми – то витамините са от изключително значение, защото, например – витамин B6 намалява задържането на течности, витамин E – насърчава кръвообращението, а калцият – минимизира появата на целулит. Нека не забравяме и витамин C, който спомага детоксикацията и подпомага работата на имунната система.

Съвет № 6 срещу целулит: Обърнете внимание на това, което ядете

Ще ви предложим най-полезните храни, напитки и техники, които ще помогнат в борбата срещу целулита. А, това са:

  • Зелен чай – ускорява метаболизма и стимулира освобождаването на мазнини
  • Пълнозърнести храни – ориз, както и паста, ви засищат, а антиоксидантите, съдържащи се в тях се борят срещу целулита
  • Портокали – толкова богати на витамин C и биофлавоноиди, които подобряват кръвообращението, коригирайки клетъчните недостатъци
  • Кафе – естествено, трябва да го консумирате чисто, то е мощен антиоксидант, както и агент, насърчаващ стегнатата кожа

Съвет № 7 срещу целулит: Масажирайте засегнатите зони със суха четка

Всъщност, ефектът не е научно доказан, но пък този тип третиране е препоръчван от много хора. Така или иначе, то спомага кръвния и лимфния поток в тялото. Изберете четка с естествени косъмчета, а не синтетични. Нека те да бъдат леко твърди, но не прекалено много. И така, освен, че премахвате сухата кожа от всички области на тялото си, вие насърчавате нейния по-стегнат вид, както и обновяването на клетките ѝ.

С тези лесни за изпълнение съвети срещу целулит, вие си гарантирате една красива на вид кожа!

Борбата с целулита може да бъде по-лесна с един продукт

Природният продукт Целулес / Celuless® се е доказал в борбата срещу целулита. В състава си той включва витамин C (L-аскорбинова киселина) и биофлавоноиди (проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони). С неговия прием вие си гарантирате по-добра микроциркулация и трофика на кожата, както и по-лесно извеждане на токсините от организма. Борбата срещу целулита започва отвътре – навън! Иновативната му фармацевтична форма от растителни капсули под формата на микропелети осигурява по-добра поносимост, ефективност и контролирано освобождаване на активните му съставки.

Дозировката му е лесна – до 3 капсули дневно, след хранене. Напълно безопасен и подходящ за продължителна употреба!

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: