натурални средства срещу целулит

Натурални средства срещу целулит – кои помагат?

Натурални средства срещу целулит – те действат. Целулитът, или портокаловата кожа, е проблем, който засяга много жени. Това състояние прави кожата да изглежда вълнообразна и изисква дисциплина, и постоянство, за да се справите с него. Натуралните средства срещу целулит могат да бъдат ефективни, ако се използват редовно и в комбинация с подходящ начин на живот.

Причини за появата на целулит

Целулитът се появява предимно по бедрата, задните части и горната част на ръцете. Причините за него са разнообразни, но основната причина е различната структура на съединителната тъкан при жените. Женската съединителна тъкан е подредена паралелно, което я прави по-слаба и податлива на образуване на целулит. Мъжете, от друга страна, имат мрежеста структура на съединителната тъкан, което я прави по-стабилна. Освен това, жените имат повече мастни клетки, които могат да се попълнят и да се видят през слабата съединителна тъкан.

Неправилната диета и липсата на движение също допринасят за образуването на целулит. В някои случаи, генетиката играе важна роля.

Ефективни натурални средства срещу целулит

Има множество натурални средства срещу целулит, които могат да помогнат в борбата с портокаловата кожа.

  • Масажи – масажите са ефективно натурално средство срещу целулит. Те стимулират кръвообращението в съединителната тъкан и метаболизма, което може да намали видимостта на целулита. Редовните масажи на засегнатите участъци от кожата могат да доведат до значително подобрение.
  • Кремове – съществуват и натурални антицелулитни кремове, които могат да бъдат ефективни в комбинация с други мерки. Тези кремове съдържат съставки, които подпомагат разграждането на мазнините и стягат кожата.
  • Редуващи се душове – редуването на топли и студени душове е друг ефективен метод. Промяната в температурата на водата стимулира кръвообращението и може да помогне за намаляване на целулита. Започнете с топла вода и завършете със студена, за да постигнете най-добри резултати.
  • Лимфен дренаж – лимфният дренаж е процедура, която помага за премахване на излишните течности от тялото. Това може да намали подуването и да помогне в борбата с целулита.
  • Утайка от кафе – утайката от кафе е още едно натурално средство срещу целулит. Масажирането на кожата с утайка от кафе стимулира кръвообращението и може да помогне за намаляване на целулита. След душ, масажирайте утайката от кафе в засегнатите области за около 10 минути и след това изплакнете.
  • Картофи – нарязаните на тънки резени картофи също могат да се използват за третиране на целулит. Поставете резените върху засегнатите области и ги закрепете с памучна кърпа за около 15 минути. Това стимулира метаболизма и може да помогне за намаляване на целулита.
  • Магданоз – магданозът е известен със своите диуретични свойства. Приготвяйте си отвара от магданоз, като накиснете една супена лъжица нарязан магданоз в гореща вода за 5 минути. Пийте тази отвара ежедневно за максимум 2 седмици, за да помогнете на тялото си да се освободи от излишната вода.

Борбата с целулита изисква време и постоянство. Комбинирането на различни натурални средства срещу целулит може да доведе до значителни подобрения. Масажите, кремовете, редуващите се душове и лимфният дренаж са ефективни методи, които могат да се комбинират с превантивни мерки като пиене на достатъчно вода, здравословна диета и редовна физическа активност. С правилния подход и търпение, можете да постигнете гладка и стегната кожа, дори и само с натурални средства срещу целулит.

Освен натурални средства срещу целулит, изберете и правилен продукт

Целулес / Celuless® е натурален продукт, който специалистите силно препоръчват за борба с целулита. Той съдържа уникална комбинация от биофлавоноиди, проантоцианидин и витамин C (L-аскорбинова киселина), които са известни със своите положителни ефекти върху кожата.

Продуктът съдържа биофлавоноиди, като терпин лактони и флавон гликозиди, които имат мощни антиоксидантни свойства. Те подпомагат цялостната трофика на кожата и подобряват микроциркулацията, което е от съществено значение за здравето и изглаждане на кожата. Проантоцианидините, включени в състава, допълнително подпомагат укрепването на съединителната тъкан и намаляват видимостта на целулита.

Продуктът е под формата на растителни микропелетни капсули, които осигуряват по-добра ефективност. Тази иновативна форма позволява активните съставки да се освобождават постепенно и да действат по-дълго време. Той е напълно безопасен и без странични ефекти, което го прави подходящ за продължителна употреба.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна или да поръчате онлайн от електронен магазин MoMo на адрес www.momo.bg.

Сподели: