целулит през лятото

Целулит през лятото – как да се отървем от него?

Целулит през лятото – това не е нещо, от което трябва да се срамувате, защото често причините не зависят от вас на 100%! Ако искате да подобрите състоянието на кожата си, имаме добри новини – целенасочените упражнения и здравословното хранене могат да предотвратят и намалят появата на целулит. А, в комбинация с добър продукт – резултатите не закъсняват!

Какво е целулит и защо мъжете не са толкова засегнати от него?

Целулитът, често наричан още “портокалова кора”, се образува, когато мастните клетки под кожата се разширяват и натискат съединителната тъкан. Това създава вдлъбнатини, най-вече по краката и задните части. Целулитът може да бъде също генетично обусловен и е по-често срещан при хора със слаба съединителна тъкан или при такива с хормонални колебания, хранещи се неправилно или без добра двигателна активност.

При жените, влакната на съединителната тъкан са успоредни, което улеснява появата на мастни вдлъбнатини. Освен това, женската кожа е по-тънка, което допълнително подчертава ефекта на “портокалова кора”.

Как да се справим с целулита през лятото?

Знаем колко е неприятно да имаме целулит през лятото, но и не само – през всеки сезон. Ако портокаловата кожа понижава вашето самочувствие, ето няколко съвета за борба с нея.

Вашите хранителни навици играят ключова роля в намаляването на целулита. Това са храните, които ние препоръчваме да консумирате:

  • Плодове и зеленчуци с витамин С: Подсилват имунната система и ускоряват метаболизма. Примери: портокали и мандарини.
  • Достатъчно вода: Поддържа кожата еластична и спомага за детоксикация. Пийте поне 2 литра на ден.
  • Фибри: Пълнозърнестите продукти, плодове и зеленчуци укрепват съединителната тъкан и подобряват храносмилането. Примери: ленено семе, семена от чиа, горски плодове.
  • Здравословни мазнини: Авокадо, ядки и различните семена доставят полезни мастни киселини. Омега-3 е особено важна – намира се в рибата, орехите и семената от чиа.

А, това са храните, които трябва да избягвате:

  • Захар и преработени храни: Захарта и твърде многото мазнини, както и сол увреждат вида на кожата.
  • Цигари и алкохол: Те задържат токсини в тялото, които увреждат съединителната тъкан и насърчават появата на целулит.

Освен хранителните ви навици, движението е много важно при борбата с целулита:

  • Силови тренировки: Упражнения като клякания и напади изграждат мускули и правят целулита по-малко видим.
  • Кардио тренировки: Бягането, колоезденето и плуването изгарят мазнини и подобряват кръвообращението.
  • Воден фитнес: Упражненията във водата масажират кожата и укрепват мускулите.
  • Йога и пилатес: Стягат тялото, подобряват гъвкавостта и състоянието на кожата.

И естествено, грижата за кожата също спомага за редуциране на неприятните вдлъбнатинки по кожата:

  • Липомасаж: Подобрява кръвообращението и стяга съединителната тъкан.
  • Редуващи се душове: Стимулират кръвообращението и стягат кожата.
  • Масаж с по-твърда четка: Насърчава кръвообращението и премахва мъртвите кожни клетки. Използвайте четки с естествен косъм и масажирайте с кръгови движения.

Следвайки тези съвети, можете значително да намалите целулита и да подобрите състоянието на кожата си.

Борбата с целулита през лятото, както и през всеки друг сезон е изключително трудна, а вие трябва да знаете това. Въоръжете се с търпение и воля, с които ще постигнете желаните резултати. Не пропускайте нито една от точките и ще забележите промените изключително бързо. Забравете за целулита през лятото още сега!

Целулит през лятото – вече не!

Освен естествените методи за намаляване на целулита, може да използвате и Целулес / Celuless®. Това е изцяло природен продукт, съдържащ биофлавоноиди като флавон гликозиди и терпин лактони, проантоцианидин и L-аскорбинова киселина. L-аскорбиновата киселина е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и стимулира производството на колаген, и протеини, които укрепват тъканите. Биофлавоноидите укрепват капилярите и подобряват еластичността на кожата, намалявайки вероятността от появата на целулит. Редовният прием на продукта подпомага изхвърлянето на течности и токсини, и подобрява микроциркулацията на кожата. Благодарение на специалната форма от растителните капсули под формата на микропелети, се осигурява по-добра ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки. Кажете сбогом на целулита през лятото!

Не се колебайте, потърсете продукта в аптечната мрежа или поръчайте лесно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: