целулит при мъжете

Целулит при мъжете – мит или реалност?

Знаете ли, че целулит при мъжете съществува и засяга 10% от силния пол по света. Да, не е толкова разпространен както при жените, но все пак е от значение да се знаят причините за появата му и начините за превенция. Ако и вие спадате към тези проценти, то тази статия е точно за вас.

Причини за поява на целулит при мъжете

Както при жените, така и при мъжете причините за поява на целулит са свързани със смущения в нивата на хормоните. Това води до натрупване на мазнини и задържане на течности в определени проблемни зони на тялото. Краката, задните части и областта около корема се оказват най-уязвимите зони за поява на целулит при мъжете. Друга причина за неприятните трапчинки по кожата е отслабване на стените на кръвоносните съдове, които въвеждат хранителни вещества в тялото и извеждат от него отпадъчни продукти и токсини. Безразборното хранене, хапването непосредствено преди лягане и преяждането са другите рискови фактори за поява на целулит при мъжете. Лошите хранителни навици в комбинация с диета, богата на мазнини, захар, консерванти и подсладители гарантирано ще подпомогне това. А липсата на достатъчно двигателна активност, ще направи портокаловата кожа по-видима, а вероятността да се задълбочи проблема по-голяма.

Лесни стъпки за редуциране на целулит при мъжете

Всъщност няма разлика в стратегията за борбата с целулита при мъжете и жените. Все пак обаче, силния пол на първо място е добре да промени нагласата си относно проблема и да осъзнае, че също е изложен на риск. Само тогава ще могат да се въведат новости е начина на живот. Като за начало мъже, е добре да започнете като включите към диетата си храни богати на фибри, протеини и с ниско съдържание на наситени мазнини. Не забравяйте и цитрусовите плодове и пресните зеленчуци. Следващото нещо, което трябва да добавите в рутината си е движението. Спортът е здраве и от особено значение за редуциране на появилия се целулит при мъжете. Изграждането на мускулна маса в упорити области, склонни да задържат мастна тъкан е изключително ефективен начин за поддържане на стегнато тяло и за справяне с неприятните трапчинки. Най-добрият начин е да си изградите план за трениране, в който да присъстват аеробни упражнения, както и силови такива, които за мъжете не са такова голямо предизвикателство, както при нежния пол. Друга лесна стъпка в борбата с кожното несъвършенство е пиенето на голямо количество вода, което ще подпомогне изхвърлянето на задържани течности и токсини в организма. Носенето на по-широки дрехи също ще е от полза за намаляване риска от поява на целулит, тъй като това няма да затрудни или наруши циркулацията на кръвта в тялото.

Помощно средство за редуциране на целулит при мъжете и жените – не е мит, а реалност

Мъже, ако все пак страдате от целулит и това влияе на самочувствието ви, не се притеснявайте! На помощ идва Целулес / Celuless® – иновативно средство със специално подбран състав от проантоцианидин и биофлавоноиди (флавон гликозиди и терпин лактони), както и витамин C в оптимални дози. Неговото действие е съсредоточено върху борбата с целулита отвътре навън, като се подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Редовно приеман натуралния продукт съдейства за извеждане на течности и токсини от тялото и оказва положително въздействие върху синтеза на колаген. Иновативната растителна капсула под формата на микропелети, осигурява по-добра бионаличност, ефективност и контролирано освобождаване на активните съставки.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: